E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

5 MÓDSZER, HOGY ÉLETET LEHELJ EGY RÉGI SZEKRÉNYBE

Balázs-Héjja Angéla
2022.09.04 17:02
5 MÓDSZER, HOGY ÉLETET LEHELJ EGY RÉGI SZEKRÉNYBE

A szekrények otthonunk egyik legdrágább alkatrészei. Függetlenül attól, hogy konyhai vagy fürdőszobai szekrényekről van szó, a régi szekrények életre keltésével pénzt takaríthatsz meg, és otthonod új arcát mutatja. A szekrények frissítése javíthatja otthonod értékét, és vonzó a jövőbeli lakásvásárlók számára. Még ha nem is költözöl,szívesebben töltesz időt a konyhában és a fürdőszobában, ha frissített szekrényeid vannak.

Íme 5 módszer, hogyan lehelhetsz életet a régi szekrényekbe, és frissítheted fel otthonod!

1.) Szekrények festése: Fontold meg a régi szekrények festését egy friss festékréteggel, minőségi fél- vagy magasfényű festékkel. Győződj meg arról, hogy a szekrényeket megtisztítottad a régi festék felülettől/foltoktól. A maximális eredmény elérése érdekében kérj tanácsot egy lakberendezési bolttól vagy egy asztalostól.

2.) Cseréld ki a szekrényajtó fogantyúit: A fizikai ajtó megváltoztatása nélkül a szekrény fogantyúk és bútorgombok új megjelenést és funkcionalitást adhatnak a szekrénynek. Válassz olyan modern fémeket, mint a csiszolt króm, nikkel, réz vagy rozsdamentes acél. A stílusok a minimalista, vékony fogantyúktól a bonyolultabb és ívelt, hosszúkás bútorgombokig terjednek.

3.) Díszléc hozzáadása: Ha a konyhai szekrények jó állapotban vannak, de csak igényes megjelenésre van szükségük, adj hozzá fa részleteket. A fa szekrény részletei egyediséget és pompát adnak konyhádnak. 

4.) Üvegajtók hozzáadása: A szekrények vidéki varázsa érdekében cseréld ki a tömör ajtókat üvegtáblás ajtókra. Ha úgy döntesz, hogy üveget adsz hozzá, fontold meg a dekoratív edények elhelyezését ezekben a szekrényekben. Adj hozzá lámpákat a szekrények belsejében, hogy vizuálisan izgalmas hatása legyen az esti órákban.

5.) Újragondolt szekrények: Az elavult, de még mindig jó szerkezeti integritással rendelkező szekrények tökéletesek az újra gondoláshoz. Az átalakítás magában foglalja a régi ajtók és fiókok előlapjainak cseréjét és újakra való cseréjét.