E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

Milyen fogantyúkat válasszunk a konyhába?

Balázs-Héjja Angéla
2022.06.17 09:25
Milyen fogantyúkat válasszunk a konyhába?

A konyhai szekrény vasalatok sokféle anyagból állnak rendelkezésre – ezek többsége fémötvözet. Összeszedtük, hogy mik azok amik a legnépszerűbbek és amiket a leginkább ajánlott alkalmazni egy konyhában.

A sárgaréz vasalat felületére általában lakk vagy bevonat kerül, ami nagyon tartóssá teszi a konyhában.Ez ráadásul segít csökkenteni a kórokozók terjedését. A bronz vasalat szintén rendelkezik ezzel a tulajdonsággal, erőteljes megjelenést és érzetet biztosít, és jól használható vastagabb fából készült szekrényekhez is. A rozsdamentes acél egy másik lehetőség, mert nagyon tartós és könnyen tisztán tartható. Az ón és a nikkel is népszerű választás. Vagy választhatunk üveg, kristály vagy kerámia gombokat a vintage megjelenés érdekében.

Miután kiválasztottuk a konyhaszekrény kiegészítőinek típusát, méretét, stílusát és anyagát, könnyebbé válik a megfelelő kivitel kiválasztása. Sokféle felület közül választhatunk: polírozott, szálcsiszolt, szatén, matt, olajjal dörzsölt, antik, mállott vagy festett – csak hogy néhányat említsünk.

Az erősen polírozott vagy szálcsiszolt rozsdamentes acél fogantyúk remekül mutatnak egy modern konyhában. Az ón és a sárgaréz otthonosabbá teszi a teret hagyományos környezetben. A bronz idővel patinásodik, megjelenése érett lesz, és merész megjelenést kölcsönöz egy rusztikus konyhának. A fekete felület drámai a világos színű szekrényen egy olyan stílusú konyhában mely átmenetet képez a modern és a rusztikus között. Bármit is választunk, győződjünk meg arról, hogy a szekrény fogantyúinak felülete kiegészíti a konyha általános dekorációját.