E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

Az arany fogantyú még mindig fényesen ragyog

Balázs-Héjja Angéla
2022.12.02 09:02
Az arany fogantyú még mindig fényesen ragyog

Legyen szó arany konyhai fogantyúkról, arany világításról vagy arany dekorációról, a 2022-es konyhák továbbra is tele vannak meleg fémes tónusokkal. Nagyon elterjedtek a nagyméretű függesztékes világítások és a látványos kiegészítők, amelyek a 2023-as évben is színesítik a konyhákat.

Újabb év jött és ment, mi pedig alig várjuk 2023-at!

 

Idén a funkcionalitás volt a főszereplő, a tárolásra, az organikus természeti elemekre helyezve a hangsúlyt. Az új év célja, hogy a konyha működjön, legyen szó intelligens készülékekről, vagy több helyen bővített munkaterületről.

Az arany fogantyú még mindig nem megy ki a divatból

 

A 2023-as konyhákban továbbra is megfigyelhetjük a meleg fémes tónusokat. Az arany fogantyúk és kiegészítők egyre népszerűbbek. A szekrény fogantyúi és bútorgombai nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy ezeket a felkapott arany árnyalatokat elhelyezd a térben. Emellett a klasszikus, csiszolt nikkel fogantyúk még mindig népszerű választásnak számítanak.

Hozd ki a legtöbbet konyhádból

 

2022-ben minden téren a funkcionalitás bővítése volt a tervezők célja. A konyhai mosogató talán a legnagyobb fejlesztésen megy keresztül, mivel a lakástulajdonosok keresik a lehetőségeket, hogy a teret többcélúvá tegyék. A dupla mosogató egyre inkább kívánatos funkcióvá válik, mivel lehetővé teszi az ételkészítés és a mosogatás kettős célját. 

A mosogatót többé már nem csak funkcionális térnek tekintik. A parasztházi kötényes mosogatóknak és a különböző színű rozsdamentes acéloknak köszönhetően már nem kell feláldozni a dizájnt a funkcióért.

 

A funkcionális fogantyú frissítése egy másik növekvő tendencia. Bár nem vizuális trend, ez a kiegészítő felemeli konyhádat és segít, hogy optimális kapacitással működjön. A lágyan záródó fiókcsúszkákkal és zsanérokkal a szekrények csendben mozognak. Ez a felújítók listájának végére kerülhet, mivel nem ad hozzá a tér stílusához, de a korszerűsítése azonban jobb minőséget ad a konyhának, és hozzáadott értéket hoz az évek során.

Lekerekített vonalak

 

Az organikus, letisztult vonalakra fókuszálva, az asztalok és bútorok lekerekített szélei zökkenőmentes integrációt kívánnak elérni a lakóterek és a konyha között. Ezzel a stílussal a kényelem a cél, így a konyha eggyé válik az otthon többi részével. Dolgozz a szobák közötti áramlás megteremtésén azáltal, hogy hasonló stílusú bútorokat építesz be az összekötő terekbe. Egy kerek étkezőasztal egy közeli kis, kerek dohányzóasztalhoz illik. Fókuszálj a bútorok közötti kommunikációra, hogy integráld azt az organikus természetes harmóniát, amely az egész otthonban elérhető lesz.

 

Természetes elemek

 

Míg a konyhákban továbbra is a kék és a zöld a domináns színek, a semleges és a fa felületek ugyanolyan népszerűek lesznek 2023-ban. Az organikus stílust előtérbe helyezve nagyobb kereslet van a fa szekrényekre, különösen a fehér tölgyre. Ezek a fa tónusok nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy melegebbé tedd a konyhát, és hozzájáruljanak a kényelmes érzéshez. A közelmúltban számos népszerű stílusban megfigyelhető volt a természethez való visszatérés. Századközepi modern, tengerparti dizájn és a parasztházi stílus, mind azon jellemzőkkel bírnak, hogy természetes anyagokat építsenek be a designba.