E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

AZ ARANY SZÍNŰ SZEKRÉNY FOGANTYÚ MEGFELELŐ A BÚTORAIDHOZ?

Balázs-Héjja Angéla
2022.12.16 09:21
AZ ARANY SZÍNŰ SZEKRÉNY FOGANTYÚ MEGFELELŐ A BÚTORAIDHOZ?

A szekrény fogantyúinak érdekessége az, hogy meglehetősen könnyen cserélhetőek, és csak egy kis befektetéssel, valóban átalakíthatod konyhád vagy fürdőd teljes megjelenését.

 

A fogantyúk esetében a választék végtelen szín-, stílus- és árak tekintetében. Természetesen nagyszerű, ha vannak választási lehetőségek, de valljuk be, időnként mindannyian túlterheltekké válunk a bőség zavarában.

Vessünk hát egy pillantást a szekrény fogantyúkkal kapcsolatos egyik legkritikusabb döntésre – a színre. Számos kérdés merülhet fel, például:

 

  • Sárgaréz vagy arany fogantyúkat használjak a konyhaszekrényemhez?
  • Ez a színű bútorgomb illik a készülékeimhez?
  • Trendi ez a fogantyú kivitel?
  • Milyen színű szekrény fogantyúk mutatnak a legjobban a szekrényeimen?

A könnyebb áttekinthetőség érdekében kiválasztottuk a legnépszerűbb termékeket, és három alcsoportra bontottuk őket:

 

Az ezüst tónusok (pl. szatén nikkel és króm)

Az arany tónusok (pl. csiszolt sárgaréz és csiszolt arany)

A sötét tónusok (pl. fekete és grafit)AZ ARANY ÁRNYALATOK

Először is, melyek az arany tónusok? Az arany szekrény fogantyúkat néha sárgaréznek is nevezik a felületek hasonlósága miatt. És bár vannak eltérések az egyik árnyalattól a másikig, általában az arany bútorgombok és fogantyúk meleg sárga színűek, amelyek a nemesfémhez – az aranyhoz – hasonlítanak.

 

A csillogás, a nemesség és a luxus szimbóluma, az arany felhasználása a belsőépítészetben azóta létezik, hogy a belső tereket tervezték! Ami a szekrény kiegészítőit illeti, az arany tónusok beváltak. A közelmúltban, a 80-as években népszerűek voltak az arany szekrény- és ajtóvasalatok, de néhány évtizedre visszaesett a kereslet irántuk. Azonban visszatértek, modernek, frissek és rendkívül népszerűek.

  

Az arany színű szekrény fogantyúk jól párosíthatóak sok más felülettel, textúrával és színpalettával. Az arany fogantyúkat fehér konyhai szekrényekkel párosítva vidám és csinos megjelenést kölcsönöz. A fogantyú arany tónusai valóban megtörik a teljesen fehér konyha egyhangúságát.

 

Az arany színű bútorgombok és fogantyúk lenyűgözőek, ha még a sötét felületekkel is szembeállítják őket; gondolj csak bele: a koromfekete, pala vagy faszén szekrényeket az arany színű vintage fogantyúkkal vagy bútorgombokkal egészen egyedivé teheted. Ez egy kontrasztos, mégis harmonikus megjelenés, amely némi drámát és stílust ad hozzá.

 

Az arany szekrény fogantyúk olyan gazdag, ékköves színekhez készültek, mint a smaragd, a jade és a rubin. Ez a dekadens megjelenés különösen lenyűgöző a fürdőszobai mosdókagylókon és bútorokon, és királyi megjelenést kölcsönöz a térnek.

 

Az egyik dolog, amit a legjobban szeretünk az arany színben, az az általános "szépsége" – ezért szeretjük, ha más "szép" színekkel együtt van. Pasztell rózsaszín, világos fás színek és nyugtató levendulák – ezek a tónusok mindegyike gyönyörűen mutat az arany bútorgombokkal és fogantyúkkal. Különösen szeretjük ezeket a szép színkombinációkat a kisebb fürdőszobákban, például a mosdókagylókon megjelnve.

 

 

Fürdő vagy konyha kék és arany színekkel

Lámpák: Az arany és sárgaréz tónusú lámpák, csaptelepek és mosogatók úgy tűnik, hogy mindenhol megtalálhatók, így azt gondolhatnánk, hogy könnyű lehet az arany fogantyút egy szintén arany csappal párosítani. A piacon azonban nagyon sok különböző arany árnyalat található, amelyek nem egyeznek pontosan. De ez így van rendjén! Ne aggódj. Az arany különböző árnyalatainak használata ugyanabban a térben lenyűgöző lehet. A "változatos monokróm" megjelenés technikája elegáns és összetartó, és igazán kiegyensúlyozza a helyiséget, különösen a konyhákat.

Készülékek: A lámpatestekkel ellentétben valóban nincs sok arany hűtőszekrény és sütő a piacon, így a konyhai készülékek és az aran ykiegészítők esetében a “fémkeverési” technikát kell alkalmazni. Ez azonban teljesen rendben van, mert az arany nagyszerűen keverhető a fekete, rozsdamentes acél és fehér készülékekkel. Azt tapasztaljuk, hogy még a kevésbé általános és újabb készülékszínek, például a taupe és a szürke, valamint az kávébarna is tökéletes párja a szálcsiszolt arany bútorgomboknak és fogantyúknak.

A fa és fehér konyhaszekrények jól mutatnak az arany fogantyúkkal

Lehet, hogy az arany a trendeket tekintve modern és kortárs, de ezt a színt szinte minden lakberendezésben láthatjuk.

Az "arany" tónus régi világi hangulatúvá teszi a bútorgombokat, és kiválóan hozza a formálisabb csillogásokat, mint például az eklektikus, a Tudor, a Hollywood Glam, a Luxe vagy az American Colonial.

Az arany felület egyszerűsége és eleganciája teszi különlegessé a teret a kevésbé formális környezetekben, mint például a századközepi, modern vagy vintage otthonokban.