E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

Arany vagy vintage hatású fogantyút válasszak?

Balázs-Héjja Angéla
2023.01.06 09:03
Arany vagy vintage hatású fogantyút válasszak?

A konyhában uralkodó színek és árnyalatok kiválasztása talán nem is olyan egyszerű feladat, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. Az olyan apró kiegészítők, mint a bútorgombok és a fogantyúk megválasztása, alapvetően befolyásolhatják a helyiség hangulatát.

ARANY FOGANTYÚK

Csillogó, meleg tónusokat és elegáns megjelenést kölcsönözhet konyhádnak, ha az arany bevonatú konyhabútorokhoz is előszeretettel használt fogantyúkat választod. 

Általában véve nagy népszerűségnek örvendenek az arany felületek, mint például a sárgaréz, mely lenyűgöző új trendet jelent, és számos modern konyhai formatervezésbe bekerül.

 

Az arany kiegészítők fényes, fémes aranyszínű bevonata lenyűgöző a sötét és a világos konyhai szekrényekkel használva, és szemet gyönyörködtető fókuszpontot ad konyhádnak. Ezenkívül a fehér konyhaszekrények kék tónusainak kiegyenlítésének képessége is ennek a színnek sajátja.

A sárgaréz volt az egyik első anyag, amelyet az ajtóvasalatok készítéséhez használtak. A ma látható csillogó ékszertónusok azonban nagyon távol állnak a múltban látott stílusoktól és kivitelektől.

 

ANTIK SZÍNEK A KONYHÁBAN

Az antik tónusokat, mint például az matt arany, szálcsiszolt bronz és bronz, gyakran túlságosan hagyományosnak minősítik.

Ezek a mélyebb, gazdag tónusok azonban fantasztikus karaktert adnak konyhaszekrényeidnek vagy egy régi komódnak. Ennek eredményeként egyre népszerűbbek a vidéki stílus és a rusztikus konyhai kialakítások térnyerésével. Ezenkívül az antik felületek nagyobb dimenziót és textúrát kínálnak konyhai szekrényeidnek, rusztikus hangulatot adva a klasszikus Shaker stílusnak is.

A szálcsiszolt bronz és a bronz gazdag, sötét tónusai közvetlenül szembeállítják az antik sárgaréz felülettel. Így azok, akik az ezüst árnyalatokat választják konyhájukban, inkább az ezüst- és ón tónusokat alkalmazzák a melegebb tónusú felületek helyett.