E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

Hogyan döntsek: érvek és ellenérvek a bútorfogantyú választásnál II.

Balázs-Héjja Angéla
2021.11.09 11:24
Hogyan döntsek: érvek és ellenérvek a bútorfogantyú választásnál II.

Megannyi formában, anyagban és méretben elérhetőek már a fogantyúk, illetve bútoralkatrészek, de nemcsak a funkcionalitásának, hanem az esztétikának is nagy szerepe van abban, hogy milyet fogunk választani. Ahány ház, annyi szokás és annyi féle stílusnak kell megfelelnünk. A klasszikustól a vintage jellegű bútorgombokon és fogantyúkon át az egészen modernekig mindenféle fajtával találkozhatunk. Fontos szempont az is, hogy milyen helyiségbe fognak ezek kerülni, mekkora bútorra fogjuk őket felszerelni, mennyire lesz praktikus ezeknek a használata. 

A helyiség

Ez a második olyan szempont ami kifejezetten fontos a választásnál. Hogy milyen helyiségben kívánjuk felszerelni, nem mindegy. Az, hogy a konyhában egy magas páratartalmú helyiségben vagy például a mosdóba szereljük fel, vagy inkább egy hálószobába szánjuk ezeket, ahol akár naponta többször is megfoghatjuk. Esetleg olyan helyre szeretnénk beszerelni, ahol több ember is megfordul, megvan minden ilyen területnek a speciális igénye, illetve az a jó, hogy ha ezek az elemek alkalmazkodnak a helyi sajátosságokhoz.  Illeszkednek az adott helyiség stílusához. Érdemes azt is szem előtt tartani, hogy mit ajánlanak a szakemberek és mi illik a lakásunk enteriőrjébe.

 

Amennyiben fürdőszobába vagy olyan helyiségbe választunk bútorgombot ahol magas a páratartalom, akkor mindenképpen vegyük figyelembe ezt az állandó jelenséget, hiszen választott kiegészítőinknek jól kell bírni a nedvességet. Érdemes olyan fémből készült fogantyút választanunk amelyik rozsdamentes vagy esetleg alumíniumból készült darabokat. Amikor fa alapanyagú fogantyút választunk, akkor mindenképpen számoljunk azzal hogy ennek a felületkezelését megfelelően kell megoldani, hiszen kevesebb ideig nyújt majd tartós használatot a számunkra, hogyha ezt nem tesszük meg. A fém fogantyúkból most már elérhető sokféle színezett variáció is, akár a fehér, a fekete vagy az arany színű különlegességeket is megtalálhatjuk. A klasszikus, ezüstös krómozott felületű fogantyúkat is megtaláljuk a kínálatban. 

 

A konyha másik olyan terület ahova érdemes átgondolni, hogy milyen bútorfogantyút választunk. Nagyon népszerű az utóbbi időben a porcelán bútorgombok használata, ezek kifejezetten jól mutatnak ezekben a helyiségekben és könnyen illeszthetőek annak hangulatához. Akár meg is határozhatják a helyiség hangulatát, jól kiegészítik azt a stílust amit a konyhánkban el szeretnénk érni. Többféle megoldás létezik ezekből is, vannak kifejezetten elegánsak, vannak pasztell színnel ellátottak, ezek nagyon népszerűek. A porcelán fogantyúkat nemcsak a konyhában, hanem a nappaliban, hálószobában is használhatjuk, illetve a gyerekszobának is egy nagyon kellemes hangulatot kölcsönöznek.

Kíváncsi vagy milyen szempontokat érdemes még figyelembe venni?

Olvasd el kapcsolódó blog bejegyzéseinket:

https://www.kotkodacs.hu/fogantyu_valasztas