E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

A konyhába szerelt bútorgombok és fogantyúk stílusa

Balázs-Héjja Angéla
2022.05.29 09:16
A konyhába szerelt bútorgombok és fogantyúk stílusa

A szekrényekhez kiválasztott kiegészítőknek tükröznie kell a konyha általános kialakítását. A konyhaszekrény bútorgomjainak és fognatyúinak öt fő kategóriáját különíthetjük el: modern, átmeneti, hagyományos, rusztikus és eklektikus.

Modern

A modern konyha elegáns vonalakkal, nagyon kevés díszítéssel és semleges színpalettával rendelkezik. Ennek a tervezési stílusnak megfelelően bölcs dolog olyan bútorgombokat és fogantyúkat választani, amelyek egyszerűek és áramvonalasak. A lineáris rúdfogantyú vagy az ívelt hengeres fogantyú lehet a tökéletes választás. Az összetartozó megjelenés érdekében válassz a szekrényéedhez hasonló stílusú fogantyúkat, és olyan kivitelben, mint a rozsdamentes acél fogantyúk.

Átmeneti

Az átmeneti stílus lehetővé teszi a modern és a hagyományos elemek keverését. Például kombinálhatod a beépített ajtószekrények letisztult megjelenését olyan vasalatokkal, amelyek nem élesek és nem modernek, de nem is túl díszesek, mint például a kagyló alakú vintage fogantyúk egy hozzáillő gombbal.

Hagyományos

A hagyományos konyha jellemzői a kidolgozott részletek, díszítések és díszlécek. A belsőépítészek gyakran díszes bútorgombokat vagy díszes fogantyúkat választanak a hagyományos konyhák szekrényeihez. Próbáld ki a vintage bútorgombokat, vagy a különleges kerámia és porcelán darabokat.

Rusztikus

A régi parasztházak hangulatát idéző vagy rusztikus stílusú konyhákat úgy tervezték, hogy melegek és hívogatóak legyenek, így a bútor kiegészítőknek ezt az érzést kell közvetítenie. Válassz egy egyszerű bútorgombot, vagy kend át olajjal a dörzsölt bronz, réz vagy fekete felületet. Ezek idővel hajlamosak patinásodásra, ami tökéletes egy rusztikus, otthonos megjelenésű konyhához.

Eklektikus

Szeretnéd, ha a személyiséged ragyogna át bútoraidon is? Fontold meg az egyedi hardvereket, hogy feldobd szekrényeidett. Válassz a FoganTyúk egyedi készítésű fogantyúi közül, amelyek.