E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

Bútor fogantyú választás és a méretek helyes meghatározása

Balázs-Héjja Angéla
2022.07.08 09:20
Bútor fogantyú választás és a méretek helyes meghatározása

Miután eldöntötted milyen típusú bútorgombot vagy fogantyút választassz, érdemes átgondolni azt is, hogy melyik stílus illik legjobban az otthonodhoz. A gerincekkel, ívelt sziluettekkel és texturált részletekkel ellátott fogantyúk általában jól működnek a hagyományos dizájnokkal. A modern szekrények általában tiszta vonalakkal és élekkel rendelkeznek, karcsú, minimális profillal, amely sima tapintású.

Ezután érdemes megfontolni a befejezést. A szekrény fogantyúi akkor működnek a legjobban, ha a felület kontrasztot kölcsönöz a bútoroknak. Milyen színűek a szekrényeid? Mi a helyzet a készülékekkel amiket a konyhában használsz, a csappal és a világítással? Általánosságban elmondható, hogy a sárgaréz szekrényekkel ellátott, melegebb tónusú terek vintage hangulatot árasztanak, míg a hidegebb tónusok a sötétebb szekrény kiegészítőivel kortársabbak.

Ennek ellenére a helyiségnek tükröznie kell személyes tervezési döntéseidet, ezért ne félj megszegni a szabályokat vagy keverni a fémeket. Rengeteg konyhát láttunk sárgaréz világítással és fekete hardverrel, vagy fordítva. Ha általában azt szeretnéd, hogy minden illeszkedjen, de rozsdamentes acél készülékeid vannak, próbálj meg fekete szekrény fogantyúkat választani. Nemcsak minden felülettel passzol, hanem tisztán és jól koordináltan tartja a teret.

Méret meghatározása

A fiókok és szekrények mérete változó, így nehéz lehet meghatározni, hogy milyen méretre van szükséged. Bár nincs meghatározott szabály, általában azt javasoljuk, hogy a húzóhossz körülbelül a szekrény vagy a fiók szélességének 1/3-a legyen. Egy nagy fiókhoz két fogantyú vagy gomb használata is remekül működik.

Remélhetőleg ez az egyszerű útmutató hasznos kiindulópontként szolgál a szekrény fogantyúk és bútorgombok vásárlásakor. Végül a kísérletezés a legjobb módja annak, hogy személyes preferenciáid kialakítsd, mert minden helyiségnek megvannak a saját, egyedi követelményei. Ha nem vagy biztos abban, hogy mit szeretnél, javasoljuk, hogy rendelj néhány mintadarabot. Szánj egy kis időt a különböző stílusok, méretek és felületek kipróbálására, és nézd meg, hogyan hatnak a térre.