E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

A KONYHASZEKRÉNY FOGANTYÚINAK TERVEZÉSE

Balázs-Héjja Angéla
2023.02.10 09:18
A KONYHASZEKRÉNY FOGANTYÚINAK TERVEZÉSE

Nehéz lehet megtalálni a konyhaszekrény ideális fogantyúit és bútorgomjait, de egy egyszerű tervezési folyamat sokkal könnyebbé teheti a folyamatot. Valószínűleg számos fiókod és szekrényajtód lesz, amelyekhez bútorgombokra és fogantyúkra lesz szükség.

A hatalmas kollekcióból való választás ijesztő lehet, de egy világos terv, néhány tervezési tipp és néhány lenyűgöző konyhaszekrény kiegészítő inspirációja révén pillanatok alatt elkészítheted álmaid konyháját. A konyha kialakítása és a konyhaajtó fogantyúk kiválasztásakor figyelembe kell venni néhány dolgot.

 

A TE STÍLUSOD

Végső soron konyhád stílusa lesz a legnagyobb hatással a keresésre és a végső döntésre. A kortárs, modern konyhával rendelkezők valószínűleg előnyben részesítik az elegáns, éles vonalvezetésű dizájnt, mint amilyen a modern konyhaszekrény fogantyúink kollekciójában található.

Alternatív megoldásként azok, akik a klasszikus stílust részesítik előnyben, valószínűleg olyan időtlen, hagyományos dizájnokat választanak, mint a vintage szekrényfogantyúk és a hagyományos bútorgombok.

A konyhaszekrény fogantyúk megvásárlása előtt érdemes átgondolni a konyha kialakítását és esztétikáját, stílusától függetlenül.

 

AZ ANYAGOK

Míg a szekrény fogantyúinak kialakítása elengedhetetlen, a konyhai eszközök funkcionalitásának biztosítása is kulcsfontosságú.

A szilárd és robusztus anyagok kiválasztása a szekrény fogantyúihoz nagyszerű módja annak, hogy a fogantyúk megőrizzék stílusukat és funkcionalitásukat, miközben ellenállnak a gyakori használatnak.

 

Nemcsak a szekrény fogantyú anyagának kiválasztása elengedhetetlen a funkcionalitásuk szempontjából, de minden anyag hatással lesz a tér általános esztétikájára.

Számos lehetőség áll rendelkezésünkre, ezek közül néhány:

 

Fémek: például cink, sárgaréz és acél

Fa: például fenyő, bükk és tölgy

Kerámia: sima vagy mintás felülettel 

 

Egyes anyagok jobban működnek bizonyos szekrénystílusokkal és munkalap-kialakításokkal, mint mások. Például a fényes szekrények és munkalapok ideálisak a fényes, csillogó fém fogantyúkhoz. Alternatív megoldásként a klasszikus tömörfa szekrények vagy munkalapok jól kiegészítik a fogantyúk bármely stílusát, a hozzáillő fa mintáktól a lenyűgöző fémes megoldásokig.

 

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG

A konyhaszekrény kialakítás ötleteinek mérlegelésekor elengedhetetlen, otthonunk megközelíthetőségének figyelembe vétele. Egyes konstrukciók használata nagyobb kihívást jelenthet. Fogási nehézségeket jelenthet a hétköznapokban, vagy korlátozhat minket a mindennapokban végzett mozdulatok közben.

Ha ez aggodalomra ad okot otthonodban, kerüld a kis kézközökkel rendelkező fogantyúkat és minden olyan kis bútorgombot, amely használata nehézkes lehet.

Alternatív megoldásként a csészefogantyúk vagy a rúd formájú fogantyúk sokkal kényelmesebb fogást tesznek lehetővé a szekrényajtókon és a fiókokon, ami jobb hozzáférhetőséget eredményez.