E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

Konyhai fogantyú és bútorgomb trendek 2023-ban

Balázs-Héjja Angéla
2023.02.17 09:57
Konyhai fogantyú és bútorgomb trendek 2023-ban

Mik a konyhai kiegészítő trendek 2023-ban? A szekrényfogantyúktól és bútorgomboktól a mosogatókig és a csaptelepekig minden évnek megvannak a kötelező elemei. Az  ötletek és kiegészítők tárháza szinte végtelen, ezért érdemes tájékozódni az aktuális ajánlásákról, trend színekről és stílusirányzatokról.

Függetlenül attól, hogy éppen az új konyhádat tervezed, vagy egy költségkímélő felfrissítést, a kiválasztott konyhai kiegészítők kiválasztása nem lehet elhamarkodott döntés, de nem is hagyható az utolsó pillanatra.

Gondolj úgy a fogantyúkra és bútorgombokra, mint egy tökéletes öltözéket kiegészítő ékszer. A fülbevaló vagy a nyaklánc kiegészítheti vagy megtörheti az öltözékedet, igaz? Hasonlóképpen, a megfelelő bútor kiegészítők, mosogatótálcák és csaptelepek kiválasztásával konyhádat az építőipari alapoktól a csúcsminőségű megjelenés példájává teheted.

Ha az utolsó pillanatra hagyod ezeket a választásokat, garantálom, hogy stresszelni fog téged. Nagyon sok választási lehetőség van, különösen, ha a konyhaszekrény fogantyúiról és bútorgombjairól van szó.

 

2023-as trendek a konyhaszekrény fogantyúihoz

  • Matt fekete felületek
  • Szatén fényű fekete bevonat
  • Gombok helyett vintage csésze fogantyúk
  • A bútorgombok és fogantyúk keverése

 

A legújabb konyhaszekrényt kiegészítő ötletek közé tartozik a matt fekete és az arany felület használata. A fogantyúk tekintetében a matt fekete különösen népszerű már 2021. óta, ehhez pedig csatlakozott az arany 2022-ben.

Valójában a matt fekete kiegészítők minden formájukban divatosak – a szekrényektől az ajtókilincsekig és a világítótestekig használhatjuk őket. Ennél is elegánsabb és modernebb az arany trendjének stílusa, és csodálatos kontrasztot ad az utóbbi időben népszerű fehér térek megtöréséhez.

A modern fogantyú nagyszerű módja a régi konyhaszekrények frissítésének, ezért az utóbbi időben, egyre népszerűbbé válnak a felújítási projektek.


Hát nem érdekes, hogy az arany ilyen sokáig elkerült? A fényes, foltos sárgaréz, amely gyermekkori otthonainkban volt jelen, fényévekkel különbözik a ma kapható antik és szatén felületektől.

 

Az arany kivitelű szekrény kiegészítők a jövőben is megmaradnak trendinek, és teljesen érthető, hogy miért. Melegséget kölcsönöz a fehér és szürke szekrényeknek, és minden stílusban használható. Az arany eleganciát ad, és további bónuszként segít a kék tónusok ellensúlyozásában, illetve az élénk fehér szekrények mellett.

Az arany nagyon sokféle árnyalatban kapható. Létezik matt vagy szatén sárgaréz árnyalatú, antik (ami maga is több tucat különböző variációt jelenthet, de általában szálcsiszolt felületű), pezsgős és a hagyományosabb lakkozott felület is.

Képek: Pinterest