E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

Fogantyúk és bútorgombok, melyik a legjobb a te bútoraidhoz?

Balázs-Héjja Angéla
2022.10.28 12:55
Fogantyúk és bútorgombok, melyik a legjobb a te bútoraidhoz?

A konyhai szekrények és ajtók bútorgombjai és fogantyúi nem csak a szekrény felületét védik, hanem kiegészítik azt. Ez az a kis részlet, amely segít összehozni a végső dizájnt. Hosszú utat tettünk meg a nagymama konyhájának régi üveggombjaitól, és ma már mindenki megtalálhatja azt a stílust és kivitelt, amelyik éppen megfelel a konyhájának.

Bútorgomb vagy fogantyú? A konyhai kiegészítőknél nincs megszabva, hogy csak bútorgombot vagy fogantyút használhatunk-e, esetleg a kettő kombinációja is felmerülhet, mint megoldás. Az alábbiakban azonban néhány tippet olvashatsz, amely megkönnyítheti a tervezést, preferenciáid és igényeid alapján, hogy te is  a legjobb döntést hozd meg.

Ökölszabály, hogy mérlegelni kell a méretet és a súlyt, mielőtt a bútorgomb vagy a fogantyú mellett döntesz. Az ajtóknál, különösen a nagyobbaknál, a húzás kényelmesebb és kevesebb erőfeszítést igényel, mint a lényegesen kisebb bútorgomb használatával. Ugyanez vonatkozik a nehéz tárgyakat, például fazekakat és serpenyőket, evőeszközöket és nehéz konyhai eszközöket tartalmazó fiókokra is. A fogantyúk lehetővé teszik, hogy az ujjaid helyett az egész kezedet használd a mozdulat során.