E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

Hogyan döntsek: érvek és ellenérvek a bútorfogantyú választásnál I.

Balázs-Héjja Angéla
2021.11.02 09:03
Hogyan döntsek: érvek és ellenérvek a bútorfogantyú választásnál I.

Funkcióját tekintve az egyik legfontosabb kiegészítője bútorainknak a bútorfogantyú, illetve a bútorgomb. Ez az a kis eszköz amivel nyithatóvá, illetve zárhatóvá válik a szekrényünk. Ha fiókjainkban, konyhabútorunk ez a kis eszköz nem lenne, nagyon nehezen férnénk hozzá azokhoz az eszközökhöz, aminek a tárolására használjuk ezeket a bútorokat.

Mik azok a szempontok amiket érdemes figyelembe vennünk amikor bútorfogantyú hogy bútorgombot választunk? Az első és talán legfontosabb szempont a funkcionalitás. Ehhez hozzátartozik az is hogy milyen gyakran fogjuk használni és hol fogjuk használni. Milyen szerepet fog betölteni ez az eszköz az életünkben? Nézzük sorba ezeket a szempontokat. 

Gyakoriság 

Az egyik talán legfontosabb szempont a választásnál, hogy milyen gyakran fogjuk használni a bútorfogantyúkat. Másmilyet kell választanunk az otthonunkba és másmilyet egy forgalmas, több ember által használt intézményben. Mást szerelünk fel például egy bemutatóterembe. A fogantyúk többsége strapabíró, a FoganTyúk termékkínálatát kifejezetten úgy alakítottuk ki, hogy időtálló darabok közül választhass, de a választás során érdemes figyelembe venni azt is, hogy milyen anyagból készült a bútorfogantyúk. Ha az otthonunkról van szó, akkor érdemes fémből, műgyantából, fából, kerámiából készült bútorgombokat illetve fogantyúkat felszerelni. Itt a helyiség lesz az, ami majd meghatározza alapvetően, hogy melyik a legpraktikusabb. Hogyha egy intézménybe választunk, akkor mindenképpen érdemes valamilyen tartós és matt felületű fogantyút választani. Jellemzően erre a legalkalmasabbak a fémből készült bútorfogantyúk, ezek nagy teherbírásúak és a sok használatnak kitéve is kiválóan el tudják látni a funkciójukat. Egy irodában hasonló a helyzet, de itt már választhatunk más anyagból készült termékeket is, akár még a bőr vagy speciális szövet fogantyúk használata is életszerű lehet, hiszen itt nem több tíz, vagy több száz ember, hanem néhány személy fogdossa ezeket az elemeket és nem fenyeget minket az a veszély, hogy hamar elhasználódnak.

Soron következő Blog posztunkban áttekintjük, milyen további szempontokat érdemes figyelembe venni. Kövesd a Blog-ot.