E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

A bútorgombok és fogantyúk kiválasztása művészet

Balázs-Héjja Angéla
2022.08.26 11:37
A bútorgombok és fogantyúk kiválasztása művészet

A bútorgombok és a fogantyúk eklektikus keveréke vonzó lehet a mai vásárló számára. A trükk az, hogy ízlésesen csinálja. Manapság a kivitelezők gyakran rendkívüli nyomásnak vannak kitéve, hogy milyen kiegészítőket alkalmazzanak, ami belefér a költségvetésbe, és a végeredmény általában ugyanaz – több felület és stílus kombinációja, egyetlen helyiségben.

Arany bevonat a fürdőszobában

Ha helyesen közelítjük meg, a felületek, színek és stílusok keverése nem feltétlenül rossz dolog. Míg az egyes tervezőknek megvan a saját véleményük arról, hogy mi működik és mi nem, a keverés és a párosítás tekintetében nagyobb mozgástér áll rendelkezésre, mint gondolnánk.

Eklektikus érintések

Azon a területen, ahol a hozzáadott érték kiemelt fontosságú, az egymáshoz illő felületek használata a legbiztonságosabb, ha nem is a legérdekesebb dolog. Ám amikor az emberek hosszabb ideig kívánnak otthonukban élni – ahogy az a legtöbb vásárlóval ma is megtörténik –, akkor kedvezőbben reagálnak az eklektikus érintésekre. A gazdaság változásai és az otthonukban több időt töltő emberek száma miatt különbségeket akarunk teremteni, nem egységességet. Most már nem baj, ha kevered a dolgokat.

A berendezési tárgyak gyűjteményét kell létrehozni, nem pedig készletet. Az a tapasztalat, hogy az emberek kedvezően reagálnak, ha egy helyiségben a különféle berendezési tárgyak olyan gyűjteménynek tűnnek, amelyeket ugyanaz a személy különböző időpontokban vásárolt. Sokkal szórakoztatóbb és érdekesebb, bár egy kis munkát igényel.

 

Fehér konyha, arany világítással és fekete fogantyúkkal

Ha van egy általános irányelv a felületek keverésére és összeillesztésére, akkor az megfelelő, ha két kontrasztos felületet egyetlen helyen keverünk össze, míg három vagy több zsúfoltnak vagy zavarónak tűnik. Amikor konyhán vagy fürdőszobán dolgozunk, részesítsük előnyben az egy felületű csaptelepeket, kontrasztos kivitelben a szekrény fogantyúin. A kontraszt dinamikája lehetővé teszi, hogy minden elemnek saját identitása legyen. 

A fürdőszobában a bevonatok és színek keverésének egy másik módszere is használható, ha a zuhany, a kád vagy a mosdókagyló a fókuszpont. Használjunk a lámpatesttől eltérő felületű csaptelepeket, mint egy másik eszközt a szétválasztásra és a vizuális érdeklődés növelésére.

A fenti irányelvek a fa felületekre is vonatkoznak. Valójában a téren belüli kontrasztos fafelületek elengedhetetlenek a „vizuális monotónia” elkerüléséhez. A kontraszt sokkal hatásosabban kiemeli az egyes darabokat, mint a tengernyi azonos felület, így érdekesebb teret teremt.