E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

Milyen szempontok alapján válasszunk megfelelő bútorfogantyút avagy a megfelelő furattávolság

Balázs-Héjja Angéla
2021.08.17 14:38
Milyen szempontok alapján válasszunk megfelelő bútorfogantyút avagy a megfelelő furattávolság

Legyen szó bármilyen bútorról, a fogantyú igencsak fontos szerepet tölt be a megjelenés meghatározásában. A bútorfogantyú a stílusos megjelenés mellett, méretében is alkalmazkodni tud az adott ajtók vagy fiókok méretéhez. Mindezek mellett a modern színektől az antikolt megjelenésig válogathatunk közöttük. Számunkra nagyon fontos a belső tér részleteinek harmóniája. Kimagasló minőségű, egyedi termékeinkkel otthonodban is könnyedén elérheted ezt az állapotot. 

Gondosan válogatott termékeink között te is megtalálod a megfelelőt!

Bútorfogantyúk és bútorgombok széles választékát találod meg nálunk, közvetlenül raktárról, gyors szállítással. Tömörfa, fém és kerámiából készült fogantyúk, porcelán fogók és gombok között válogathatsz.

A fogantyú bútorunk egyik legmeghatározóbb kiegészítője. Ez  teszi fel az "i"-re a pontot, ez a kis részlet apróságnak tűnhet, de meghatározza szekrények, garnitúrák kinézetét, szobáink hangulatát. Egy szögletes vonalvezetésű bútor, fogantyú nélkül csak egy nagy "doboz", de egy különleges bútorfogantyúval lesz egyedi külsejű, szép enteriőr elem.

Érdemes odafigyelni vásárlás során ezekre a részletekre, mivel egy rosszul megválasztott fogantyúval a helyiség teljes arculatát, a bútor által hozott hangulatot ronthatjuk el. Akár egy egyszerűbb szekrény is "egyéniséggel" ruházható fel, ha stílusos kiegészítőt helyezünk el rajta.

A fogantyúk többféle anyagból készülhetnek. Ilyenek pl. az alumínium, porcelán, fa, fém, valamint ezek többféle kombinációja is elérhető a piacon. Ezen belül különböző felülettel (pl.: matt króm vagy fényes fém felületek) gyártják a fogantyúkat, mely nagyszámú variációs lehetőséget biztosít a vásárlók számára.

Hogyan érdemes rögzíteni a bútorfogantyúkat? 

A fogantyúk rögzítésének legelterjedtebb módja a csavaros rögzítés. A fogantyúkat szabványos furattávolságokkal gyártják webáruházunkban is elérhetőek pl.: 64 mm, 96 mm, 128 mm, 160 mm furattávolsággal készített darabok, melyek a Magyarországon kapható bútorokkal egyszerűen kombinálhatóak. A furattávolság a fogantyúk esetében a két rögzítő csavar középpontja közötti távolságot jelenti, melyet mm-ben szoktak megadni. Termékeleírásainkban minden esetben megtalálod ezt a fontos paramétert, illetve feltűntetjük a fogyantyúk teljes hosszát és amennyiben releváns átmérőjüket is. Annak érdekében, hogy könnyebben megtaláld a webáruházban a neked való fogantyút, ezeket a méreteket, már a termék nevében is feltüntetjük. Ezen kívül léteznek bemarható és egyéb típusú fogantyúk is, viszont ezek telepítéséhez mindenképp kérd asztalos mesterünk segítségét.

Az esztétikum és az ergonómia egyaránt fontos szempont egy fogantyú kiválasztásánál. A könnyű megfoghatóság és a megfelelő stílus eltalálása nem egymást kizáró szempontok. Amennyiben nem vagy biztos abban, hogy jól választasz-e, bátran kérj tőlünk tanácsot. 

Milyen egyéb  tényezőkre érdemes figyelni a fogantyú választásnál?

A helyiségek bebútorozásánál és a fogantyú választásnál egyéb tényezőkre is érdemes odafigyelni, úgy mint a helyiség használata, az ott folytatott tevékenység, illetve ehhez kapcsolódóan az esetleges sérülésveszély. Mire is gondolhatunk sérülésveszélyes elemként? Pl. egy szűk térben ne válasszunk olyan fogantyút melynek durva, kilógó része van, hiszen bele ütközhetünk, beleakadhatunk vagy akár a bútor is megsérülhet a nem megfelelő kialakítás következtében. Ennek elkerülése érdekében ezeket a tényezőket is vegyük figyelembe vásárlás során.

Egy konyhába érdemes szem előtt tartani a praktikumot. Jól megfogható, könnyen megmarkolható fogantyút választani, amit akár főzés közben is könnyedén meg tudunk fogni, ha egy főzéshez szükséges eszközt hirtelen szeretnénk elővenni.

Gyerekszobába éles sarkokkal és kiálló részekkel rendelkező fogantyút nem ajánlatos felszerelni, hasonlóan a korábban említett sérülés veszély elkerülése miatt, amely egy gyermekek által használt térben fokozottan igaz. Ezeken kívül számos más szempont is felmerülhet, melyek fontosak lehetnek a választásnál. Ezeket a tényezőket a vásárlónak kell felismernie, és ez alapján meghatároznia igényeit saját életvitelének és szokásainak megfelelően.

A választásnál mindig előkerül az örök dilemma: használhatóság vagy esztétikum? Termékkínálatunk kialakításánál úgy gondolkodtunk, hogy vásárlóként ne kelljen választani és ne kelljen kompromisszumot kötni ebben az ügyben. Bárki megtalálhatja a számára praktikus és szép termékeket, amelyek díszei lehetnek bútorainak.

Válogass bátran prémium minőségű termékeink között a webshopban. Használd meglévő bútoraid a lehető legtovább ezzel is óvva a környezetet, új vásárlása helyett pedig dobd fel őket egyedi termékeinkkel!