E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

A hagyományos megjelenésű otthon kialakítása fogantyúk segítségével

Balázs-Héjja Angéla
2022.07.22 09:03
A hagyományos megjelenésű otthon kialakítása fogantyúk segítségével

Ha a hagyományos megjelenést szeretnéd kialakítani otthonodban, nincs is jobb mód erre, mint a fogantyúk cseréje! Nagyon sok belsőépítész és lakberendező szereti a hagyományos stílusú dizájnt, mivel rengeteg lehetőség közül lehet választani. Modern kiegészítőkkel is varázsolhatunk ilyen hangulatot, nem kell antik kincsekre vadásznunk, hogy elérjük ezt a hatást.

Mi a Hampton stílus?

A “Hampton” hagyományos stílusa sok otthonban népszerűvé vált. Az embereket vonzza a modern, de ugyanakkor klasszikus, hagyományos megjelenése, mivel különleges bája időtlen.

A hamptoni természetes, elegáns és vendégszerető jellemzőkkel bír, amelyet az Egyesült Államokban található Long Island régió gyönyörű tengerparti házai ihlettek. Ez a stílus a kifinomult, időszakos tengerparti élet tökéletessége. A fehérre meszelt falakat természetes fénnyel díszítik a teret.

A stílus elemei a kis hagyományos kiegészítők (fogantyúk és bútorgombok), amelyek összehozzák az egész megjelenést. A személyiségünknek és ízlésünknek megfelelő bútorok, szerelvények és berendezési tárgyak könnyen beilleszthetőek a te otthonodba is.

 

Mi a modern Hampton stílus?

 

A modern hamptoni stílust a természetes és autentikus textúrák használatával jellemzhetjük, nem pedig egy kimosott, teljesen fehér színpalettával. Ezeket az otthonokat a Shingle stílusú építészet jellemzi. Az 1800-as évek végén, Új-Angliában vált népszerűvé az építészek körében, akik el akartak szakadni a túlzottan díszes Queen Anne stílusú otthonoktól. Ezt a megjelenést a kiterjedt tornácok, a lejtős tetővonalak, a rengeteg üveg és aszimmetrikus külső jellemzi.

Mik a Hampton színei?

 

A stílus színsémái a lágy kékek és zöldek, a meleg fehérek és a semleges szürkék. A természetes ihletésű kő és homok árnyalatai szintén a Hampton színpalettájának alapvető részét képezik. A kék és fehér színek összeillesztése mindig tengerparti hangulatot kölcsönöz. Ezt törhetjük meg a fekete színű fogantyúkkal és bútorgombokkal. Válasszuk a kisméretű, elegáns darabokat. Így azok jól kiegészítik és nem elviszik a fókuszt a főbb stílusjegyekről.