E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

TIPPEK A MEGFELELŐ KONYHAI FOGANTYÚ KIVÁLASZTÁSÁHOZ

Balázs-Héjja Angéla
2022.09.16 09:46
TIPPEK A MEGFELELŐ KONYHAI FOGANTYÚ KIVÁLASZTÁSÁHOZ

Egy egyedi otthon építése vagy a meglévő otthona felújítása során könnyen belemerülhetünk a nagyobb tételek kiválasztásába, mint például a szekrények, munkalapok vagy a padlóburkolatok az új konyhához. Egy projekt azonban addig nem fejeződik be, amíg ki nem választottuk a megfelelő fogantyút, amely egyensúlyt teremt a forma és a funkció között. Ezek az utolsó simítások összehozzák az egész projektet, és a saját személyiségünket tükröző képet mutatnak a végén. A dekoratív fogantyúk többféle típusban, méretben, stílusban, anyagban és kivitelben kaphatók. Szóval mit érdemes választani? Olvasd el tippjeinket a konyhaszekrény megfelelő fogantyújának kiválasztásához.

A dekoratív fogantyú típusai

A személyes preferenciák nagyon fontosak annak eldöntésekor, hogy bútorgombot vagy fogantyút szeretnénk. A fogantyúnak meg kell felelnie a konyha stílusának, de kényelmesnek is kell lennie. Óvatosan ellenőrizd a vásárlásra szánt bútorgombokat vagy fogantyúkat. Helyezd őket a szekrényhez, majd nézd meg, hogyan illeszkednek a kezedhez. Megfelelő méretűek és formájúak?

Keverheted a bútorgombokat és a fogantyúkat a konyhában, hogy vizuálisan izgalmasabbá tedd a teret. Használj fogantyúkat a fiókokon és bútorgombokat az ajtókon, vagy fordítva. Csak ragaszkodj az egymást kiegészítő stílusokhoz és felületekhez. Vagy használhatsz egyfajta kiegészítőt is a konyhában a tiszta, áramvonalas megjelenés érdekében.

 

A bútorgombok egyetlen csavarral rögzíthetők az ajtón vagy a fiókon. A fogantyúkat ezzel szemben két csavarral kell felszerelni. A lyukak fúrása előtt feltétlenül adj részletes utasításokat a szakembernek, hogy tudja, milyen típusú fogantyút kell felszerelni az egyes szekrényajtókra vagy fiókokra. Meg kell adni a bútorgomb vagy a fogantyú pontos helyzetét, hogy azok egyformán legyenek felszerelve az egész konyhában.

             

A fogantyúk mérete és elhelyezése

Ha lehetséges, végy mintát a szekrényből, hogy felpróbálhasd a tervezett bútorgombokat és fogantyúkat az ajtókra és a fiókokra, hogy lásd, mi tetszik igazán. Ügyelj arra, hogy időben beszerezed a termékeket, nem mindegy, hogy mennyi ideig tart a kiválasztott fogantyú kézhezvétele. A FoganTyúk webáruházban 24 órán belül postázzuk rendelésedet a raktáron lévő termékekből, azonban ha nem találtál olyat ami tetszik, de van elképzelésed, szívesen beszerezzük számodra.

Vedd figyelembe az arányokat, az egyensúlyt, az esztétikát és a funkcionalitást, amikor kiválasztod a bútorgomb vagy a fogantyú méretét a konyhabútorhoz. Egy nagy szekrényajtóhoz vagy fiókhoz nagyobb vasalatra van szükség, vagy esetleg kettőre a megfelelő működéshez. Kisebb méretű bútorgomb vagy fogantyú megfelelő lehet egy kisebb ajtóhoz vagy fiókhoz. A hagyományos stílusú fogantyúk ökölszabálya az, hogy a szekrényfiók hosszának körülbelül egyharmadának kell lennie. A modern kialakítások azonban hosszabb fogantyúkat igényelnek, amelyek legalább a fiók vagy a szekrényajtó hosszának kétharmadát teszik ki.

A fogantyúkat általában vízszintesen helyezik el a fiókokon és függőlegesen az ajtókon. A modern konyhákban megfontolhatod az ajtók elemeinek vízszintes elhelyezését az ultramodern megjelenés érdekében. Mindazonáltal, függetlenül a konyhája stílusától, ügyelj arra, hogy a gombok és húzók kényelmesen helyezkedjenek el, mielőtt véglegesen rögzítenéd őket.