E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

Megérkezett a Mikulás!

Balázs-Héjja Angéla
2021.12.06 09:01
Megérkezett a Mikulás!

December 6-án, Miklós napján érkezik a várva várt csoda. A jó gyerekeknek ilyenkor ajándékot, a rosszaknak virgácsot rak a szépen kipucolt csizmákba a Mikulás.

Szent Miklós a gyermekek és diákok védőszentje, őt tartják a később, népi vallásosság hatására kialakult ajándékosztó püspök előképének és mintájának. A középkorban szerepjátékokkal emlékeztek meg Szent Miklós tetteiről. Kezdetben a különféle játékokban a kolostori iskolák legifjabb diákja alakította Miklóst. Később ezt a szerepet a felnőttek vették át.

Az ablakba kitett csizmákba ajándékot helyező titokzatos Mikulásjárás körülbelül egy évszázadra tekint vissza. A legenda szerint Szent Miklós myrai püspök segített a szegényeken, de nem fedve fel kilétét, ezt titokban, az éj leple alatt tette. 

A piros ruhás, nagy fehér szakállú Mikulás kísérői a fekete krampuszok, akiktől a rossz gyerekek méltán félnek, hiszen hozzájuk köthető a virgács, amivel régen bizony oda is suhintottak a rosszaknak.

Mikulás és Télapó hozzátartoznak a decemberhez, kapcsolódnak hagyományainkhoz és megajándékozzák az egész évben jól viselkedő gyermekeket, örömöt okozva nekik. A lényeg a szeretet és a boldogság, amit ezek a piros ruhás, nagy szakállú apók magukkal hoznak.

A FoganTyúk csapata is szeretne kedveskedni egy kicsit vásárlóinak, így a ma leadott rendeléseket ingyen szállítjuk ki!

*A kedvezmény azokra a megrendelésekre érvényes, ahol a termékek árának végösszege minimum 15000Ft azaz tizenöt-ezer forint. A kedvezményt a megrendelést követően a webáruház üzemeletője állítja be. Az akció időtartama: 2021.12.06. 00:00 - 23:59.