E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

A legjobb ötletek pici konyhába I.

Balázs-Héjja Angéla
2022.04.09 08:41
A legjobb ötletek pici konyhába I.

A konyha az otthonunk egyik legfontosabb helyisége. Az a tény, hogy kicsi, nem jelenti azt, hogy nem lehet ugyanolyan hangulatos és funkcionális, mint egy nagyobb konyha, ha megteszed a megfelelő lépéseket.

Ebben a cikkben bemutatjuk a legjobb konyhai ötleteket, amelyeket 2022-ben megvalósíthatsz, hogy feldobd apró konyhádat. Főzz te is stílusosan!

Tedd világossá!

 

A gyenge világítás miatt, a konyha fakónak és elavultnak tűnhet. A dekoratív világítás, egy kis konyhában azonnal jó hangulatopt és kényelmet ad a főzés során. Legyen világos, de ne túl világos.

Lépések:

  1. Szerezz konyhai függővilágítást
  2. Rögzítsd őket a konyhaszekrény tetején vagy olyan helyeken, amelyeket megfelelőnek találsz.
  3. Világíts!

 

Maradjon fehér

 

Úgy sejtem te is hallottad már – Fehérebb = Fényesebb, igaz?

A kis konyhák valószínűbb, hogy sötétek, mint a nagyobb társaik, és csak annyi mesterséges fény van, amire tényleg szükség van. Ha ez a helyzet, akkor a megoldás egyszerű, csempéssz egy kis fehér színt a helyiségbe.

A fehér szekrények fényességet kölcsönöznek anélkül, hogy a túlzott, erőteljes világítástól kéne tartanod. Ugyanez vonatkozik a fehér készülékekre, a fehér tányérokra és a világos színű munkalapokra.

Lépések:

 

  1. Értékeld a konyhába érkező természetes fényt
  2. A konyha túl sötét, mint sok kis konyha?
  3. Legyen fehér!

 

Adj hozzá színt a felújítás során

 

Bizonyára sokan közületek olvasva az előző ötletet, elgondolkodik: de én nem szeretem a fehér színt. Szeretem ha vannak színek. Az, hogy kicsi a konyha, tényleg azt jelenti, hogy fel kell adni a színek szeretetét? Egyáltalán nem.

A színekben az a csodálatos, hogy egy kicsi is sokat számíthat, különösen fehér alapon. Gondolj arra, hogy egy festékfoszlány kiemelkedik a fehér vásznon, a konyhában használt színek valóban megjelennek a fehér szekrényeken, és úgy hozza be a kívánt színt, hogy ne veszítse el a konyha fényességét.

Millió módja van annak, hogy feljavítsd a konyhát, és színt és egyéniséget adj neki. Használhatsz csempéket, munkalapokat, rajzokat stb. De a kedvenc módszerünk a bútorgombok és fogantyúk.

Képzeld el, hogy a FoganTyúk valamelyik bútorgombja hogyan visz színt egy fehér konyhába.

Lépések:

 

  1. Színes kiegészítőkkel keltheted életre a fehér szekrényeket a fényesség feláldozása nélkül
  2. Próbáld ki a bútorgombokat, fogantyúkat és egyéb kiegészítőket, mint színforrást