E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

Ötletek fekete színű konyhaszekrényhez

Balázs-Héjja Angéla
2023.03.24 09:03
Ötletek fekete színű konyhaszekrényhez

Amikor először úgy döntesz, hogy feketére fested vagy cseréled a konyhaszekrényt, rá fogsz jönni, hogy több döntést kell meghozni, mint a szín kiválasztása. Számos különböző stílusú szekrény közül választhatsz, így ki kell találni, hogy melyik típus felel meg a legjobban a konyhád elrendezésének és belső kialakításának, esztétikájának. Lehetőséged lesz arra is, hogy vegyítsd és párosítsd a fogantyúkat és bútorgombokat, a festékszíneket, a falszínét és így tovább.

Ha te is szereted a fekete szekrényeket, és valami modernet keresel, a fekete shaker szekrények lesznek a legjobb választás. A shaker szekrények stílusukról kapták a nevüket – hiányzik belőlük minden díszítés, és tiszta vonalakkal rendelkeznek. A masszív favázzal és az egyszerű lapos ajtókkal a shaker szekrények klasszikusak és könnyen karbantarthatók. Hagyományos és modern konyhákban egyaránt jól működnek. A fekete shaker szekrények elegáns megjelenést kölcsönöznek a konyháknak.

Amikor a fekete szekrényekről van szó, az emberek általában az elegáns, modern stílusokra gondolnak. Azonban semmi sem olyan klasszikus, mint egy gyönyörű fa panelajtó. Ez a stílus bármilyen színsémával remekül használható, és könnyen festhető anélkül, hogy károsítaná eredeti karakterét. Csak ügyelj arra, hogy ne fessd le a vasalatokat! Ahelyett, hogy az összes szekrényt lefestenéd, fontold meg a kontraszt létrehozását egy vagy két magasított panel vagy fiókelőlap megfestésével. Ez egy nagyszerű lehetőség akkor is, ha meg szeretnéd tartani a fa árnyalatait a konyhában, de óvakodsz attól, hogy túl merészen bánj a színekkel. Például a feketére pácolt juharfa szekrények, fehérre festett panelekkel párosítva igen látványosan néznek ki azokban a konyhákban, amelyek a szürke más árnyalatait is beépítik a designba. Akárhogyan is döntesz, végtelen lehetőségek állnak rendelkezésre a fekete szekrények kortárs terekben való használatához.