E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

Fekete szín a konyhában? Válaszd a letisztult eleganciát!

Balázs-Héjja Angéla
2023.03.31 09:03
Fekete szín a konyhában? Válaszd a letisztult eleganciát!

Sokan ódzkodnak a sötét színek használatától a lakásban. Azonban ez is egy olyan enteriőrrel kapcsolatos dolog, amit lehet jól csinálni (és nyilván túlzásba esni is). Alkalmazd a sötét árnyalatokat a konyhabútoron tudatosan, és a lenyűgöző hatás garantált lesz.

Ki mondta, hogy a fekete szekrényeknek egyszerűnek kell lenniük? Próbáld ki a rusztikus fekete szekrényeket fehér gránit munkalappal és rozsdamentes acél készülékekkel, hogy egyformán modern és természetes megjelenést érj el. A fapadló kiegészíti a rusztikus témát, miközben meleget biztosít a láb alatt. Ha több színt szeretnél hozzáadni konyhádhoz anélkül, hogy mindent lefestenél, játssz olyan dekor elemekkel, mint a növények vagy a művészet – csak ne vidd túlzásba! Ha kétségeid vannak, ragaszkodj a semleges színekhez, amelyek nem ütköznek a dekorációval. 

Egyik kedvenc konyhatípusunk a fekete-fehér minimalista konyha, ahol minden figyelmed a belsőre irányul. A karcsú, diszkrét konyhaszekrényekkel számos más típusú stíluselem bemutatására nyílik lehetőség. Ez bármi lehet az excentrikus munkalapoktól, a mókás háttérfelületektől az egyedi padlóburkolatokig. Ez a megjelenés nyitott, légies érzést kelt, amely még egy szerény konyhát is látványossá varázsol.

Kezd egy egyszerű és olcsó zománcozott festékszóróval. Vigyél fel több könnyű réteget egy vastag réteg helyett, mivel a vastag rétegek gyakran buborékokat eredményeznek, amelyeket ki kell simítani, mielőtt több festéket alkalmaznának. Várj, amíg minden réteg alaposan megszárad, mielőtt újabb réteget viszel fel. Miután az összes réteg megszáradt, csiszolópapírral távolítsd el a szekrényen található durva foltokat. Érdemes lehet új kiegészítőket is hozzáadni, például bútorgombokat és fogantyúkat; ne feledd, hogy ezek akkor mutatnak jól, ha kontrasztban lesznek a feketével, ezért ennek megfelelően válassz. Végül töröld le a szekrényeket, miután azok teljesen megszáradtak – még akkor is, ha tökéletesnek tűnnek –, hogy ne maradjanak szennyeződések; ezzel megóvva őket a karcolásoktól a jövőben.

Képek: Pinterest