E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

Hogyan válaszd ki a tökéletes konyhai fogantyút?

2023.05.19 09:03
Hogyan válaszd ki a tökéletes konyhai fogantyút?

A konyhai fogantyúk nem csak hasznosak, de dekoratívak is lehetnek, és segítenek kifejezni a konyha stílusát. Ezenkívül, az egyik legfontosabb szerepük az, hogy könnyebbé tegyék a bútorok használatát és mozgatását. Ha azonban nem vagy biztos abban, hogy milyen típusú fogantyúkat válassz a konyhádba, akkor itt van néhány fontos szempont, amelyeket érdemes figyelembe venni.

Anyagok

A fogantyú anyagának megválasztása nagymértékben befolyásolja a konyha általános megjelenését. Például, ha modern konyhát szeretnél, akkor a rozsdamentes acél fogantyúk tökéletes választás lehetnek. Ha viszont egy rusztikusabb vagy vidéki stílust szeretnél, akkor a fából vagy kerámiából készült fogantyúk lehetnek az ideális választás.

Méret

A fogantyú mérete nagyban függ a konyhabútor méretétől. Nagyobb fogantyúk jobban mutatnak a nagyobb konyhabútorokon, míg kisebb fogantyúk inkább az egyszerűbb, kisebb méretű bútorokon szépek. Azonban fontos megjegyezni, hogy a fogantyú mérete nem csak a megjelenést, hanem a használhatóságot is befolyásolja. Túl kicsi fogantyúk nehézkessé tehetik a bútorok használatát, míg túl nagy fogantyúk megnehezíthetik a használatot.

Forma

A fogantyú forma szintén nagyon fontos tényező. Egyenes vagy hajlított fogantyúk többet mutatnak a modern konyhákban, míg a kerek, ívelt vagy domború fogantyúk inkább a hagyományos konyhákban mutatnak jól. Azonban fontos emlékezni arra, hogy az egyszerűbb formák általában időtállóbbak és több stílushoz passzolnak.

Szín

A fogantyú színe szintén fontos tényező. Ha például a konyhabútorodat faanyagból készítették, akkor egy olyan fogantyút válassz, amely ugyanolyan színű, vagy harmonizál az anyaggal. Ha viszont a konyhád fehér színű, akkor kiváló választás lehet egy élénk színű fogantyú, amely feldobja az összképet.