E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

A bútorok meghatározó elemei: a bútorgombok és fogantyúk

Balázs-Héjja Angéla
2023.07.14 09:03
A bútorok meghatározó elemei: a bútorgombok és fogantyúk

A bútorok külsejének megjelenése nagyban függ az apró részletektől, mint például a fogantyúktól. A bútorfogantyúk lehetnek egyszerűek és letisztultak, vagy éppen díszítettek és látványosak. Azonban a legtöbb lakberendezési stílusban, az egyik legnépszerűbb fogantyú szín a fekete. A fekete bútorfogantyúk nem csak szépek, de számos felhasználási lehetőségük is van, amelyeket érdemes megismerni.

Modern lakberendezési stílus

A modern stílusú bútorok általában letisztult, egyszerű vonalvezetéssel és minimális díszítéssel rendelkeznek. A fekete fogantyúk tökéletesen illeszkednek ehhez a stílushoz, mivel tiszta és elegáns megjelenést kölcsönöznek a bútoroknak. A fekete fogantyúk lehetnek élesek és letisztultak, vagy éppen díszítettek és texturáltak.

Farmhouse stílus

A farmhouse stílusban az eredeti, rusztikus és meleg megjelenés a kulcsfontosságú. A fa bútorok és a textil kiegészítők kombinációja adja a hangulatot. A fekete bútorfogantyúk tökéletesen kiegészítik ezt a stílust, mivel kontrasztot hoznak a meleg fa bútorokhoz. A texturált, díszített vagy éppen csiszolt felületű fekete fogantyúk megjelenése tökéletesen illeszkedik a farmhouse stílushoz.

Vintage stílus

A vintage stílusú bútorokra jellemzőek az antik megjelenésű darabok. A patinás, kopott megjelenés az, amely különlegessé teszi a vintage stílusú bútorokat. A fekete bútor fogantyúk ebben a stílusban szintén tökéletes választás, mivel a kopott, patinás megjelenésű darabokhoz jól illeszkednek. A vintage stílusban a letisztultabb, sima felületű fekete fogantyúk mellett az antikolás technikával díszített vagy éppen csiszolt felületű fogantyúk is népszerűek.

Art Deco stílus

Az Art Deco stílusban a luxus és a gazdagság a fő jellemző. A fekete fogantyúk ebben a stílusban nagyon jól mutatnak, mivel a fekete szín elegáns és luxus megjelenést kölcsönöz a bútoroknak.