E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

Válassz tökéletes fogantyút a konyhába!

Balázs-Héjja Angéla
2023.08.04 09:03
Válassz tökéletes fogantyút a konyhába!

A konyha az otthonunk egyik legfontosabb része, hiszen itt készítjük el az ételeinket, és gyakran egyben a család központja is. Azonban a konyhai bútorok tervezésekor sokszor az apróbb részletekre kevés figyelmet fordítunk, pedig ezek is fontos szerepet játszanak az összhatásban. Az egyik ilyen apróbb részlet a bútor fogantyúja, ami nem csak esztétikailag, hanem használati szempontból is nagyon fontos. De hogyan érdemes kiválasztani a megfelelő fogantyút? 

Stílus és design

A fogantyú kiválasztásánál elsődlegesen az esztétikai szempontokat kell figyelembe venni. A konyhabútorok stílusához és designjához illeszkedő fogantyúk közül lehet válogatni. Fontos, hogy a fogantyúk egységesek legyenek, és passzoljanak a bútorokkal, hogy összhangot teremtsenek.

Anyag

A fogantyú anyagának kiválasztása szintén fontos szempont. A leggyakrabban használt anyagok a fém, a fa és a műanyag. A fém fogantyúk tartósak és könnyen tisztíthatók, míg a fa fogantyúk melegebb hangulatot adnak a konyhának. A műanyag fogantyúk könnyűek és olcsóak, de nem olyan tartósak, mint a fém vagy a fa.

Méret és forma

A fogantyú mérete és formája is fontos szerepet játszik. A túl nagy vagy túl kicsi fogantyú nem csak esztétikailag, de használati szempontból is kellemetlen lehet. A konyhabútorokra általában laposabb, egyszerűbb formájú fogantyúkat ajánlott választani, hogy a bútorok letisztult és modern hatást keltsenek.

Funkcionalitás

A fogantyú kiválasztásánál nem csak az esztétikai szempontokra, hanem a funkcionalitásra is figyelni kell. A fogantyú könnyen használható és tartós legyen, hogy sokáig szolgálja a felhasználót. Fontos, hogy az adott fogantyú jól illeszkedjen a kézbe, hogy könnyen és kényelmesen lehessen használni.

Szín

A fogantyú színe is fontos szempont lehet, ha szeretnénk hangsúlyozni a konyha egy adott részletét, vagy éppen összhangba szeretnénk hozni a különböző részleteket.

Képek: Pinterest