E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

A vintage népszerűsége a tervezők és a bútorkedvelők körében

Balázs-Héjja Angéla
2023.08.11 09:03
A vintage népszerűsége a  tervezők és a bútorkedvelők körében

A vintage bútorok és a hozzájuk tartozó fogantyúk mindig is nagyon népszerűek voltak az enteriőr tervezők és a bútorkedvelők körében. Az idősebb darabokban megtalálható minőségi anyagok, kidolgozás és stílus egyszerűen elkápráztató.

Az elmúlt évtizedekben a bútoripar sok változáson ment keresztül, és sok új anyag és technológia jelent meg, de a vintage bútorok és fogantyúk ma is nagyon divatosak. A régi darabokban található fogantyúk és gombok nem csak szépek, hanem praktikusak is. Az egyedi tervezési stílusok, mint például a Art Deco, Art Nouveau, és a vintage ipari stílus, évszázadok óta inspirálják a bútortervezőket.

Az antik és vintage fogantyúk kiváló minőségű anyagokból, például rézből, bronzból, rozsdamentes acélból, üvegből és fából készültek. A régi fogantyúk és gombok legtöbbször kézzel készültek, amelyek hagyományos megjelenéssel rendelkeznek, és időtállóak. Az ilyen fogantyúk és gombok általában nehéz anyagokból készültek, így élettartamuk jelentősen hosszabb, mint az új daraboknak.

Ha meg akarjuk őrizni a vintage bútorok és fogantyúk eredeti megjelenését és állapotát, akkor rendszeres karbantartásra és tisztításra van szükségünk. Fontos, hogy elkerüljük az erőteljes vegyszerek használatát, mert azok károsíthatják az anyagot, amelyből a fogantyúk és gombok készültek. A bútorok és fogantyúk tisztítására használhatunk speciális tisztítószereket, vagy csak egy puha rongyot.

Az antik és vintage fogantyúk és gombok kiválasztása nem csak a praktikumról szól, hanem az esztétikáról is. Ezek a fogantyúk és gombok kiváló kiegészítők lehetnek a modern bútorokhoz is, amelyek növelhetik az otthonunkban lévő bútorok értékét és egyedülállóságát. A bútorkedvelőknek érdemes lehet felkeresniük vintage boltokat és piacokat, hogy megtalálják a tökéletes darabokat otthonukba.

Képek: Pinterest