E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

A tökéletes előszobabútor fogantyúi és bútorgombjai

Balázs-Héjja Angéla
2023.09.08 09:03
A tökéletes előszobabútor fogantyúi és bútorgombjai

Amikor elkezdünk megtervezni egy olyan funkcionális teret, mint az előszoba, fontos, hogy praktikus és a teret a lehető legmesszebbmenőkig kihasználó bútorokat válogassunk össze. A pakolhatóság és a térkihasználás mellett, azonban az esztétikai szempontokat is érdemes figyelembe venni. A megfelelő fogantyúk és bútorgombok, pedig biztosan segítségedre lesznek a tökéletes "hazaváró" hangulat megteremtésében.

A bútorgombok anyagának kiválasztása

Amikor bútorgombokat választunk az előszobánkhoz, fontos szempontokat kell figyelembe venni az anyag kiválasztásakor:

  • Tartósság: Az előszobai bútorok gyakran ki vannak téve intenzív használatnak, mint például kulcsok és táskák rendszeres elhelyezése, így fontos, hogy a bútorgombok anyaga tartós legyen.
  • Stílus és összhang: A bútorgombok anyagának stílusa és kialakítása az előszobában lévő többi bútorhoz és dekorációhoz kell, hogy passzoljon.
  • Fáklya: Fa bútorgombok elegáns és természetes megjelenést kölcsönözhetnek az előszobának. Különböző fajtákból választhatunk, mint például tölgy, cseresznye, dió, mahagóni stb.
  • Fém: Fém bútorgombok modern és letisztult megjelenést kölcsönözhetnek az előszobának. Különböző kivitelekből válogathatunk, például króm, réz, rozsdamentes acél stb.
  • Üveg: Az üveg bútorgombok törékenyek lehetnek, de egyedi és kifinomult megjelenést biztosítanak. Üveggombok kiválasztásakor ügyeljünk a megfelelő vastagságra és strapabíróságra.
  • Műanyag: A műanyag gombok könnyűek és olcsóak, és számos szín és forma közül választhatunk. Az egyszerű, fiatalos előszobákhoz jó választás lehetnek.

Fogantyúk és bútorok színének megválasztása

A fogantyúk és bútorok színének megválasztásakor fontos a harmónia és az egyensúly megtalálása a következő szempontok alapján:

  • Általános stílus: Az előszobai bútorok és fogantyúk színei megfeleljenek az előszoba általános stílusának. Ha modern és letisztult a design, válasszunk egyszerű, tiszta színeket. Ha a vidéki stílus dominál, a természetes fa vagy vintage fogantyúk szép választás lehetnek.
  • Színkontraszt: Az előszobában néha érdemes élénkebb vagy kontrasztos színeket használni, hogy kihangsúlyozzunk egy-egy bútordarabot vagy fogantyút. A kontrasztos színválasztással kiemelhetjük a bútorok egyedi formáit és a fogantyúk részleteit.
  • Bútorok színei: Ha az előszobában már meglévő bútorok vagy padló színesek, akkor érdemes olyan fogantyúkat választani, amelyek hozzáillenek a meglévő színekhez.
  • Világos és sötét színek: A világosabb színek általában vizuálisan nagyobb teret teremtenek, míg a sötétebb színek melegebb és intimebb hangulatot kelthetnek. Válasszunk olyan színeket, amelyek illenek az előszoba méretéhez és a kívánt hangulathoz.
  • Színpszichológia: Fontos figyelembe venni a színpszichológiai hatásokat. Például a zöld és a kék nyugtató hatással bír, míg a piros és a narancssárga energikusabb érzetet keltenek. Ezeket az információkat felhasználhatjuk az előszobánk hangulatának alakításához.

Az előszobai bútorgombok és fogantyúk kiválasztása nem csak praktikus, hanem esztétikailag is fontos. Reméljük, hogy az általános szempontok segítenek eligazodni a kiválasztás során, és egy tökéletes, stílusos előszobát hozhatsz létre. Emlékezz, hogy a végső döntést mindig a saját ízlésedre és az előszobád egyedi jellemzőire alapozd!

Képek: Pinterest