E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

Mi várható 2024-ben a lakberendezési trendekben?

Balázs-Héjja Angéla
2024.01.05 09:03
Mi várható 2024-ben a lakberendezési trendekben?

2024-ben a lakberendezés és bútortrendek terén számos izgalmas fejlemény várható, amelyek friss lendületet és újításokat hoznak a belső terekbe. Az év stílusai olyan egyedi kombinációkat mutatnak majd be, amelyek kifinomultságot és funkcionalitást ötvöznek. A bútorok és kiegészítők terén a részletek kiemelt szerepet kapnak, így a bútorgombok és fogantyúk is fontos részét képezik a tervezési folyamatnak.

Az egyik kiemelkedő trend, ami 2024-ben teret hódít, az az organikus és fenntartható design. A természet inspirálta terek, természetes anyagok és környezetbarát megoldások válnak egyre népszerűbbé. Ebben a kontextusban a bútorgombok és fogantyúk is olyan anyagokból készülnek, mint a fa, kő vagy bambusz, tükrözve a fenntartható életmódot és a természettel való összhangot.

Az ipari stílus továbbra is erős jelenléttel bír majd 2024-ben is, de ebben az évben a minimalista jegyekkel párosul. Az egyszerűség és a funkcionalitás ötvözése az ipari stílusra jellemző kemény vonalakkal és nyers anyagokkal. Az ilyen enteriőrökben az egyszínű, letisztult bútorgombok és fogantyúk segíthetnek kiegyensúlyozni a design elemeit, miközben megtartják az ipari stílus nyers vonásait.

A retro és vintage stílusok is visszatérnek a trendek középpontjába, de az új évre jellemzőek lesznek a modern és klasszikus elemek harmonikus egyesítése. Az antik hatások és az élénk, modern színek egyaránt megtalálhatók lesznek a belső terekben. A bútorgombok és fogantyúk ebben az esetben is változatos anyagokból készülhetnek, például bronz, réz vagy nikkel ötvözetekből, hogy hangsúlyozzák a két stílus összefonódását.

A skandináv stílus továbbra is népszerű marad, de az év során egy kis modernizációval találkozhatunk. Az egyszerűség, a letisztultság és a világos színek mellett a bútorgombok és fogantyúk is egyszerű, geometrikus formákkal rendelkeznek majd. Az arany és ezüst színű fémek pedig feldobják a skandináv stílusú tereket.

Az egyedi, kézzel készített bútorok és kiegészítők is növekvő tendenciát mutatnak. A személyre szabott lakberendezés iránti igény erősödésével a bútorgombok és fogantyúk is egyedi kialakításokkal, különleges formákkal és színekkel hódíthatják el a felhasználókat.

A 2024-es év tehát egy kreatív és sokszínű időszakot ígér a lakberendezés terén. A bútorok és kiegészítők tervezése során fontos szempont lesz az egyediség, a funkcionalitás és a fenntarthatóság. A bútorgombok és fogantyúk kiválasztásakor érdemes ezeket az új irányzatokat figyelembe venni, hogy az otthonok még harmonikusabbak és személyre szabottabbak legyenek.

Képek: Pinterest