E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

Milyen legyen a bútor FoganTyúkja?

Balázs-Héjja Angéla
2021.08.03 16:04
Milyen legyen a bútor FoganTyúkja?

Egy helyiség összképét nemcsak a benne lévő bútorok és a főbb színek határozzák meg, hanem az apró, dekorációs értékkel bíró kiegészítők is. A konyhai a fogantyúk például lehetnek a bútor mutatós ékszerei is, de láthatatlan, rejtett, funkcionális elemei is.

  • Bár ezek az apró kiegészítők is meghatározzák a konyha hangulatát, ne ezekből induljunk ki, vagyis ne a gombhoz válasszunk kabátot! Mindig a már megtervezett formavilághoz, adott bútorhoz keressünk fogantyút.
  • Elsődlegesen a bútor stílusát vegyük figyelembe: a vintage, nosztalgikus berendezéshez lekerekített króm, réz vagy arany színű darabot párosítsunk, vagy kerek, kerámia bútorgombokat, esetleg fa változatot. Míg a letisztult, modern frontok a visszafogott, egyszerű, minimál fogantyúkat igénylik.
  • A bútor színét is alapul vehetjük: gondoljuk át, mennyire akarunk homogén, egységes hatást elérni (pl. fából készült frontokhoz fa fogantyúval) vagy kontrasztos látványt teremteni (pl. magasfényű, fehér frontokhoz fekete fogantyúval).
  • A bútor méretére, fiókjainak, fachjainak elosztására is ügyeljünk: a széles bútorelemeken jól mutatnak a hosszúkás, keskeny, alumínium rúdfogantyúk, míg kisebb osztású bútorokhoz inkább filigránabb, kevésbé hangsúlyos fogantyút szereljünk fel.
  • Fontos, hogy a mindennapokban ezek használata is kényelmes legyen, kézre álljon, hiszen főzés közben nem árt könnyen és gyorsan hozzáférnünk a szekrények tartalmához. Ha lehetőségünk van rá, próbáljuk ki az üzletben a kiszemelt darabot.
  • A mai, korszerű technológia persze a rejtett, bútorba mart, esztétikus megoldásokat is egyre gyakoribbá teszi, ami a divatos, szobaszerű megjelenésekhez is igazodik.