E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

FoganTyúk tippek és tanácsok:hogyan válasszuk ki a megfelelő fogantyút?

Balázs-Héjja Angéla
2021.07.17 21:19
FoganTyúk tippek és tanácsok:hogyan válasszuk ki a megfelelő fogantyút?

A fogantyú a bútorunk egyik legmeghatározóbb kiegészítője. Ez teszi fel az "i"-re a pontot, ez a bútorkészítés csimborasszója és bár a fogantyú választás apróságnak tűnik, mégis ez határozza meg az összképet.

Legyen szép!

A kinézet és az ergonómia nagyon fontos szempont a választásánál. A megfoghatóság, a megfelelő esztétikum és a használhatóság olyan kritériumok a választásnál, melyeket semmiképp nem szabad figyelmen kívül hagyni.
Érdemes figyelembe venni az adott helyiség mikroklímáját is, hiszen egyes dekorációs elemek esetében fontos lehet (pl. fürdőszobába nem ajánlott a natúr, kezeletlen fa fogantyúk használata).

Felhasznált anyagok


A fogantyúk többféle anyagból készülhetnek - alumínium, műanyag, porcelán, fa, fém - vagy ezek kombinációjából. Ezeken az anyagokon belül is különböző felülettel dolgoznak a gyártók, ez pedig nagy variációs lehetőséget kínál a számunkra. Webáruházunkban kizárólag olyan termékeket forgalmazunk, melyek tartósak, magas minőségűek és megfelelnek a hétköznapok kihívásainak.

Rögzítés

A fogantyúk rögzítésének legelterjedtebb módja a csavaros rögzítés. Szabványos furattávolságokkal készülnek (pl.: 64 mm, 96 mm, 128 mm, 160 mm stb.). A furattávolság a fogantyúk esetében a két rögzítő csavar középpontja közötti távolságot jelenti mm-ben megadva. Ezeket az adatokat minden esetben feltüntetjük a terméklapon, megkönnyítve ezzel a választást. A rögzítésnek léteznek más módjai is, mint pl.: a bemarható típusok, de ezeknek a beszerelése már kíván némi szakértelmet.