E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a konyhai fogantyúk megválasztásánál?

Balázs-Héjja Angéla
2022.11.04 09:31
Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a konyhai fogantyúk megválasztásánál?

A hagyományos konyhákban is, feltéve, hogy megtaláljuk a megfelelő stílust, amely illeszkedik a konyha kialakításához, a fogantyúk meglehetősen jól működnek. A bútorgombokat és a fogantyúkat vegyesen is használhatjuk – a kisebb fiókokat és szekrényajtókat bátran elláthatjuk bútorgombbal, míg a nagyobb és nehezebb fiókokat inkább fogantyúval. 

Mi a helyzet a formával?

Az alak egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni a bútorgombok és fogantyúk kiválasztásakor. Valami szögletest vagy íveltet szeretnél? Annak eldöntéséhez, hogy melyik működik a legjobban, vizsgáld meg a konyha általános kialakítását. Négyzetes vagy íves vonalúak a szekrények, a munkalap széle, a világítótestek és más fontos dizájnelemek? Hogy az általános kialakítás elsősorban szögletes/éles vonalakból jön össze, vagy a vonalak lágyabbak és íveltek.

Mi a helyzet a színárnyalatokkal?

A króm és a szálcsiszolt nikkel hagyományosnak számít sok konyhában, de manapság nagyon sok másfajta felület is elérhető. Ha a formán kívül szeretnél valami újat kipróbálni, akkor adj egy kis extra ütést konyhádnak.

Érdemes megfontolni a helyiség egyéb felületeit is, például a csaptelepet, a készülékeket és a világítást, de mindaddig, amíg a felület kiegészíti a helyiség többi elemét, nem kell pontosan illeszkednie ahhoz. A króm csaptelepek például jól illeszkednek fehér, fekete, sötét bronz, ón vagy átlátszó üveghez. A csiszolt nikkel vagy rozsdamentes csaptelepek remekül passzolnak többek között az antik ónhoz, bronzhoz, alumíniumhoz és a matt feketéhez.

 

A kiegészítők feldobják vagy megbontják a megjelenést – akár a konyhában is

A bútorgombokat és fogantyúkat gyakran a konyha ékszereinek nevezik, és jó okkal. A megfelelő elem kiegészíti és javítja a szekrények megjelenését és a dizájnt. Ezzel ellentétben egy rossz választástól elavultnak, céltalannak és rosszul megtervezettnek tűnhet. A FoganTyúk-nál a bútorgombok és fogantyúk hatalmas választéka áll rendelkezésedre, stílusok és felületek széles választékában. Látogasd meg weboldalunkat, hogy megtaláld az igényeidnek megfelelő bútorgombokat vagy fogantyúkat. Ha bármilyen kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal.