E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

2022-ben is "No Black Friday"

Balázs-Héjja Angéla
2022.11.25 09:21
2022-ben is "No Black Friday"

Téged is foglalkoztat, hogyan tudnád otthonod környezettudatosabban berendezni? Válassz kevesebb bútort, hosszabb távra! Black Friday helyett inkább újíts fel és tedd szebbé így az otthonodat. A FoganTyúk-nál ebben az évben is szeretnék felhívni a figyelmeteket arra, mivel is jár a fekete péntek.

Sokan nem gondolnak arra, hogy a házhozszállítás, illetve a radikálisan nagyobb mennyiségű árucikk mozgatása komoly környezeti terheléssel jár, nem is beszélve az értelmetlen túlfogyasztásról.

Ennél még szomorúbb, hogy a Black Friday során vásárolt termékek közel 80 százaléka a szeméttelepeken vagy a szemétégetőkben végzi, illetve helytelenül hasznosítják újra. A túlfogyasztás olyan mértékű, hogy csak az Egyesült Államokban 25 százalékkal nő meg a hulladék mennyisége Black Friday és szilveszter között.

Az idei évben várhatóan - a gazdasági körülmények miatt - nagyjából 10 százalékkal kevesebb lesz a vásárlások száma, mint tavaly (ez még mindig rengeteg). Viszont így közel 11 százalékkal csökkenhet az emisszió. Egy brit kutatása szerint, a fogyasztók is elkezdtek öko-tudatosabban vásárolni: a vásárlók közel negyede már gondol a karbonlábnyomára is az online vásárlások során. 

 

A Black Friday-akciókkal az a legnagyobb probléma, hogyha valamit az eredeti árának a feléért kaphatunk meg, nagyobb késztetést érzünk a vásárlásra és kevésbé mérlegelünk: tényleg szükségünk van-e az adott termékre.

 

Ezért mi is arra buzdítunk, hogy ne ess az impulzusvásárlás hibájába, rendelés előtt gondold át, tényleg szükséged van-e a megvásárolni kívánt termékre.