E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

Hogyan válaszd ki a tökéletes konyhai bútor fogantyút?

Balázs-Héjja Angéla
2023.04.14 07:22
Hogyan válaszd ki a tökéletes konyhai bútor fogantyút?

A bútor fogantyúk gyakran alábecsült részei a konyha berendezésének, pedig az általuk kínált funkció és esztétikai vonzerő jelentőséggel bír. A megfelelő fogantyúk kiválasztása segíthet abban, hogy a konyhád sokkal könnyebben használható legyen, és egyúttal abban is, hogy a stílusa összhangban legyen az otthonoddal.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány fontos szempontot, amit érdemes figyelembe venni, ha fogantyút választasz a konyhába:

  1. Méret: A fogantyú mérete az egyik legfontosabb tényező, amit figyelembe kell venni. Azok számára, akik a kisebb fogantyúkat kedvelik, több hely marad a fiók és az ajtó felületén, amely ugyanakkor kényelmes használatot eredményezhet. Ha azonban úgy érzed, hogy nagyobb fogantyúkra van szükséged, akkor nagyobb lesz kényelmi faktor is.
  2. Anyag: A fogantyúk anyaga nagyban befolyásolja a konyha stílusát. A fa fogantyúk például melegebb, természetesebb hangulatot adnak, míg a fémfogantyúk modern és elegáns hatást keltenek. A kerámia fogantyúk egyszerűbb, vidéki hatású konyháknak adnak kellemes hangulatot. Érdemes megfontolni az anyag választást és azt, hogy melyik illeszkedik legjobban a konyha berendezéséhez.
  3. Forma: A fogantyúk különféle formái közül választhatsz, beleértve a hagyományos, a modern és a minimalista stílusokat. A fogantyú formája nagyban befolyásolhatja a konyha megjelenését.
  4. Funkcionalitás: A fogantyúk funkciója nem csak az ajtók és fiókok nyitását jelenti. Néhány fogantyú kiegészítő funkcióval rendelkezik, például a konyhapult melletti fogantyúra kanálatartót, konyharuhát lehet akasztani. Érdemes megfontolni, milyen funkciókra van szükséged, hogy a legjobban kihasználd a fogantyúk előnyeit.
  5. Ár: Végül, de nem utolsósorban, az ár is szempont lehet a fogantyúk kiválasztás során. Érdemes alaposan utána járni a kérdésnek, hiszen egy komplett konyha felszerelése esetén jelentős különbségeket tapasztalhatunk, még minimális árkülönbség esetén is.