E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

TÚLMÉRETEZETT RÚD ALAKÚ FOGANTYÚK

Balázs-Héjja Angéla
2022.12.30 09:18
TÚLMÉRETEZETT RÚD ALAKÚ FOGANTYÚK

A minimalizmus egy belsőépítészeti irányzat, amely az elmúlt években felkavarta a belsőépítészet világát. A fogantyú kialakítás a minimalista konyhai forma elegáns jellemzője, gyakran megtalálható az új kialakítású konyhákban.

A túlméretezett fiókhúzó fogantyúk sok otthonban elterjedtek, fiókok nyitására, illetve szekrényajtók kiegészítőjeként is működnek. A magasabb szekrényeken általában függőlegesen, a nagy fiókoknál pedig vízszintesen találhatók a fogantyúk.

A hosszú, rúd alakú fogantyúk méretei 100 és 300 mm között mozognak, azonban van lehetőség ennél nagyobb méretek beszerzésére is. Ideálisak hosszú fiókok kialakításához, amelyek esetleg nehezek. Ezenkívül a hosszabb fogantyúk lehetővé teszik a fiók vagy a szekrényajtó súlyának eloszlását, így az új konyha könnyebben használható, és minden azt használó családtag életét megkönnyíti.

A minimalizmus megtestesítője, a szekrény ajtók így egyszerű, modern kialakításúak. A különböző hosszúságú rúdfogantyúk a konyhaszekrény nagyon sokoldalú formavilágához hozzáigazíthatóak. Könnyedén hozhatsz létre egybefüggő konyhai dizájnt, ha hosszabb rúd fogantyút választasz a hozzáillő kisebb, azonos stílusú rúd fogantyúkkal.

A lekerekített rúd fogantyúk, mint például a 96 mm-es furattávval rendelkező ezüst színű rúd fogantyúnk, évek óta népszerűek. Ezek a konyhaajtóra használt darabok gyakran válnak a konyha felújítási projektek résztvevőivé.