E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

Útmutató a bútorgombok és fogantyúk kiválasztásához

Balázs-Héjja Angéla
2022.06.26 11:09
Útmutató a bútorgombok és  fogantyúk kiválasztásához

A világítás kiválasztásától a festék kiválasztásáig – számos fontos döntést kell meghozni a ház otthonná alakítása során. Mindezen döntések mellett nehéz lehet észben tartani, hogy a dizájn a részletekben is rejlik. A bútorgomb és fogantyú pedig olyan részlet, amely könnyen utógondolattá válhat, de a megfelelő bútorgomb vagy fogantyú komoly vizuális hatást kelthet. 

Könnyen és erőfeszítés nélkül változtathatjuk meg vele a helyiség hangulatát. És ha belegondolunk, hogy számtalanszor használjuk őket a mindennapi tevékenységek során, világossá válik, hogy az érték és az öröm, amit egy jól megválasztott fogantyú jelent, megéri a befektetést.

Egyszerűen fogalmazva, az örök minőségű bútor kiegészítőkbe való befektetés egyszerű módja annak, hogy feldobd a mindennapokat. Tehát akár vadonatúj konyhát építessz, akár fürdőszobai átalakításon dolgozol, vagy egyszerűen csak ki akarod cserélni néhány meglévő fogantyúdat egy takarékos bútor felújítás során, összeállítottunk egy egyszerű és érthető útmutatót, amely segít a választásban. Hogyan válaszd meg a tökéletes szekrény fogantyút?

A bútorgombok és fogantyúk típusai

Először döntsd el, hogy az összes ajtón és fiók lapon bútorgombot, fogantyút vagy a kettő kombinációját szeretnéd-e használni. Bár nincsenek szigorú szabályok, általában sokkal könnyebb a szekrény ajtót bútorgombbal és a fiókokat fogantyúval kinyitni. Ezzel együtt rengeteg kivétel van. Például a fogantyúk függőleges felszerelése a legjobb megoldás a fürdőszobai szekrényeknél. Ha szeretnéd szebbé tenni a meglévő bútorokat (például egy kisasztalt vagy médiakonzolt), dönthetsz úgy, hogy a kis bútorgombokkal tökéletesíted a vizuális hatást. Amikor a bútor kiegészítők típusán gondolkodsz, próbáld elképzelni, hogy mi lesz a legfunkcionálisabb számodra.

A bútorgombok profilja kisebb, mint a fogantyúké, általában olcsóbbak, valamint fiókokhoz és szekrényekhez is használhatók. Valamivel könnyebben felszerelhetők, mint a fogantyúk, mivel csak egy csavarra van szükség a gomb rögzítéséhez.

A fogantyúk nagyobbak, mint a bútorgombok, jobban kiállnak a bútorlap síkjából, és általában könnyebben megfoghatók. Sokféle méretben kaphatók, így a hatásukat a megválasztott mérettel is módosíthatod. Lineáris formájukkal általában kiegészítik a fiókok vagy a nagyobb szekrények vonalvezetését.