E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

Utolsó simítások a konyhában: válassz fogantyút és bútorgombot!

Balázs-Héjja Angéla
2022.06.05 08:03
Utolsó simítások a konyhában: válassz fogantyút és bútorgombot!

Egyedi otthon építése vagy meglévő otthona felújítása során könnyen belemerülhetünk a nagyobb tételek, például szekrények, munkalapok vagy padlóburkolatok kiválasztásába az új konyhába. Egy projekt azonban nem teljesen befejezett, amíg ki nem választottuk a konyhabútorhoz azt a kiegészítőt, amely tökéletes egyensúlyt teremt a forma és a funkció között. Ez az utolsó dekoratív érintés összevonja az egész projektet, és áthatja a te személyiségedet tükröző érzésekkel.

A konyhabútorok dekoratív fogantyúi és bútorgombjai többféle típusú, méretű, stílusú, anyagú formában és kivitelben kaphatók. Te el tudod dönteni, hogy mi illik az otthonodba? Segítünk!

A fognatyúnak meg kell felelnie a konyha stílusának, de kényelmesnek is kell lennie. Tehát a személyes preferencia nagyon fontos annak eldöntésekor, hogy bútorgombot vagy fogantyút választunk-e. Próbáld ki a megvenni kívánt bútorgombokat vagy fogantyúkat. Helyezd őket a szekrény fiókjához vagy ajtajához, hogy lásd, hogyan illeszkednek a kezedbe. Megfelelő méretűek és formájúak? Érdemes ellenőrizni ezeket a szempontokat. Termékeink adatlapján minden fontos információt megtalálsz bútorgombjainkról és fogantyúinkról, így méretüket könnyen kimérheted, elképzelheted.

Keverheted a bútorgombokat és a fogantyúkat a konyhában, ezzel vizuális érdekesebbé teszed a teret. Használj fogantyúkat a fiókokon és bútorgombokat az ajtókon, vagy fordítva. Csak ügyelj arra, hogy válassz egy fogantyú stílust és egy kiegészítő bútorgombos stílust, és tartsd ugyanazt a vonalat az egész konyhában. Használhatsz egyfajta kiegészítőt is a konyhában, a letisztult megjelenés érdekében.

 

Készleten lévő termékeinket akár 24 órán belül elküldjük számodra, de amennyiben nem találtad meg amit kerestél, szívesen beszerezzük számodra a vágyott színt, vagy formát.

Vedd figyelembe az arányokat, az egyensúlyt, az esztétikát és a funkcionalitást, amikor kiválasztod a bútorgomb vagy a fogantyú méretét a konyhabútorhoz. A túlméretezett szekrényajtó vagy fiók megfelelő működéséhez nagyobb darab vasalat szükséges. Egy kisebb méretű bútorgomb vagy fogantyú megfelelő egy kisebb ajtóhoz vagy fiókhoz. A hagyományos stílusú fogantyúk kiválasztásának szabálya az, hogy a szekrényfiók hosszának körülbelül egyharmadának kell lennie. A modern kialakításoknál találkozhatunk olyan hosszú fogantyúkkal, amelyek legalább a fiók vagy a szekrényajtó hosszának kétharmadát teszik ki.

 

A fogantyúkat általában vízszintesen helyezik el a fiókokon és függőlegesen az ajtókon. A modern konyhákban megfontolhatod az ajtók húzóelemeinek vízszintes elhelyezését, hogy elegáns megjelenést kapj. Függetlenül a konyha stílusától, gondold át, hogyan szeretnéd elhelyezni a bútorgombokat és fogantyúkat, mielőtt véglegesen rögzítenéd őket a szekrényhez.

A bútorgombok egyetlen csavarral rögzíthetők az ajtón vagy a fiókon. A fogantyúkat két csavarral kell felszerelni az ajtón vagy a fiókon lévő két érintkezési ponton keresztül. A lyukak fúrása előtt feltétlenül adj részletes információt az asztalos szakembernek, hogy tudja, milyen típusú fogantyút kell felszerelni az egyes szekrényajtókra vagy fiókokra. Meg kell adni a bútorgomb vagy a fogantyú helyzetét, hogy azok egyenletesen legyenek felszerelve az egész konyhában.