E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

A vintage bútorgombok és bútor fogantyúk bájos hangulata

Balázs-Héjja Angéla
2022.04.28 08:44
A vintage bútorgombok és bútor fogantyúk bájos hangulata

Elegáns és romantikus - az otthonok, házak vintage belsőépítészeti stílusa a régmúlt varázsát és visszafogottságát idézik. Azonban ne higgyük, hogy nem mutathat jól egy üzletben, vagy irodában is ez a megjelenés.

Egy-egy apró változtatással is látható eredményt érhetünk el. Nem kell rögtön az egész lakást átalakítani, ahhoz, hogy vintage stílust teremts otthonodban. Megváltoztathatsz egyszerű dolgokat, úgy mint a bútorfogantyú vagy a bútorgomb, és rögtön változik a tér, minden szoba csinosabbá, finomabbá válik. A bútorok vintage bútor kiegészítőkkel való felszerelése nemcsak a bútorokat, hanem az egész szoba hangulatát feldobhatja. 

Ezek az antik, gomb stílusú fogantyúk gyönyörűen párosíthatók a vintage stílusú fából készült konyhaszekrényekkel, komódokkal, bútorokkal.

Milyen a vintage fogantyú és bútorgomb?

A vintage fogantyúk színében, anyagában és alakjában is változatos. Sárgaréz, antik fém, ezüst, bézs és fekete színben a jellemző, leginkább fém és kerámia kivitelben.

A vintage stílushoz nem kell valódi antik darabokat vásárolni, a megfelelő hatást máshogy is elérheted. Mivel ez a stílus napjainkban nagyon népszerű, sok gyártó kínálatában érhetőek el vintage bútorok, fogantyúk, sokszor már antikolt, koptatott változatban, ezeket a FoganTyúk webáruház kínáatában is megtalálhatod. Ezek hozzájárulnak a régi idők kifinomult stílusának felidézéséhez. Ráadásul ez egy olyan lehetőség, ami megfizethető, ugyanakkor korhű hatást érhetünk el vele. 

Válaszd a vintage fogantyút

Számos oka van, hogy ezek a különleges bútorgombok és fogantyúk olyan népszerűek. Először is, elvitathatatlanul stílusosak. A régi idők báját, és nosztalgikus hangulatát viszik be otthonodba. Az ilyen típusú kiegészítőkkel finomabb stílust adhatsz az otthonodnak, de nem kell egy teljesen újra bútoroznod a lakást.

Az antik fogantyúk különleges hangulatot kölcsönözhetnek egy komódnak, konyhaszekrénynek vagy a ruhásszekrénynek, így elegáns és kifejezetten otthonos hatást érhetsz el. 

Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy láthatóan megváltoztasd és új megjelenést teremts a lakásban, anélkül, hogy túl nagy beruházást kellene véghez vinned. Ahelyett, hogy új bútorokat, padlót, tapétát vásárolnál, egyszerűen változtathatsz a szobád megjelenésén egy vintage fogantyú vagy vintage bútorgomb használatával. 

A vintage fogantyú sokoldalúan használható, stílusos és formatervezése is egyedi. Számos lehetőség közül választhatsz, amelyek minden helyiséget egyedivé tehetnek. Van aki a sárgaréz és alumínium bútorgombokat részesíti előnyben, míg mások inkább a látvány vagy a, funkcionalitás szerint döntenek. A FoganTyúk webáruházban kapható vintage fogantyúk tartós és kiváló minőségű anyagokból készülnek. Bár egyesek rozsdásnak és elhasználtnak tűnhetnek, valójában így tervezték őket és hidd el, szebb lesz mint gondolnád!

Vintage kagyló alakú fogantyúk

Egy fekete fogantyú illik a sötét és a világos színű bútorokhoz is. Ha fehér színű bútorra teszed, a kontraszt kiemeli a bútor fehér színét. Sötét bútorok esetén pedig színharmónia jön létre, ez pedig kellemes érzéssel tölthet el. 

Vintage arany színű fogantyúk és bútorgombok

Attól, hogy vintage, még lehet arany. Az arany, antik sárgaréz fogantyúk melegséget adnak bútoraidnak. Használhatod világos és sötét színű bútorokhoz. Utóbbi esetben kifejezetten elegánsnak fogod érezni a hatást. 

 

Rusztikus, antikolt hatású, bronz fogantyúk és bútorgombok

A sötét bronz színű fogantyúk rusztikus jellegű belső terekhez és bútorokhoz illenek. Színük és alakjuk az egyszerűségre és a természetességre törekszik. Felülete kissé régiesnek tűnhet, de pont ettől lesz igazán szép.

Kerámia vintage bútorgombok

A vintage hangulathoz hozzátartoznak a virágmotívumok és a lágy színek. A kerámia fogantyú világos színű vintage bútorokhoz, komódhoz, ruhásszekrényhez tökéletes illik. Konyhaszekrényre vagy komódra is tökéletesen passzol és a barátságos, melegh otthon érzetét kelti.