E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

Vintage fogantyúk: legújabb trend az otthoni bútortervezésben

Balázs-Héjja Angéla
2022.05.13 12:40
Vintage fogantyúk: legújabb trend az otthoni bútortervezésben

A vintage fogantyúk, a konyhai dekoráció egyik aktuális trendje. Sikerük egyik fő oka, az eredeti esztétika, amely személyességet kölcsönöz a helyiségnek.

A bútorokra való felhelyezésükkel a konyha több lesz, mint egy funkcionális tér, és egy olyan hellyé válik a házban, ahol élvezheted a legapróbb részletekig megtervezett légkört.

Legújabb trendek a konyhában

Egészen a közelmúltig, a konyhabútorok egyik legnagyobb trendje volt a fogantyúk hiánya, vagy a fogantyúk olyan elhelyezése, hogy azok láthatatlanok legyenek. Ennek az esztétikai lehetőségnek a fő célja az volt, hogy vizuálisan nagyon tiszta teret mutassunk be, amelyben a bútorok az egész helyiségbe integrálódnak.

Jelenleg, a legújabb konyhatervek az elülső bútorfogantyúkat részesítik előnyben, így egységes dizájnt alkotnak. A bútorok ismét kiemelkednek a téren belül.

 

A leginnovatívabb konyhákban, a kiegészítők fontos szerepet játszanak abban, hogy saját karakterrel rendelkező dekorációs projektekké váljanak. A megrendelő olyan kialakítást keres, amely eltér a környezetétől, ugyanakkor tükrözi személyiségét.- Ebben az értelemben kapnak különleges jelentőséget a bútorok fogantyúi. Emiatt a belsőépítészettel és lakberendezéssel foglalkozó szakemberek napjaink egyik legkiemelkedőbb irányzatának tartják őket.

Vintage fogantyúk: a kiegészítő, amely mindent megváltoztat

Ha mindenre gondolunk, ami egy konyha dizájnját képviseli, a fogantyúk kiválasztása szinte anekdotának tűnhet. Semmi sem állhat távolabb az igazságtól. Ez különösen fontos elem, amely nagymértékben meghatározza az egész tér végső esztétikáját.

A bútorfogantyúk kiválasztása olyan specifikus kérdések körül forog, mint a méret és a forma, hogy egységes dizájnt hozzanak létre. De nem ez az egyetlen dolog, amit figyelembe kell vennünk. Az ilyen típusú kiegészítőkhöz kiválasztott stílus teljesen megváltoztathatja a konyha hangulatát, és elősegítheti a keresett érzés megteremtését.

 

A vintage fogantyúkat nagyanyáink régi konyháival társítjuk, de a belsőépítészek egy lépéssel tovább mennek. A mai konyhákban – akár rusztikus, klasszikus vagy akár modern csavarral – tökéletes lehet a dekoráció megváltoztatásához.

 

Valójában az ilyen típusú fogantyúk kiváló lehetőséget jelentenek a konyha felújításához is, amikor nem akarunk nagy munkákat végezni. A vintage hatású bútorgombok és fogantyúk kiválasztása teljesen megváltoztatja a bútorok megjelenését, és ennek következtében az egész szoba dekorációja is más hangulatot kap.

 

A személyiség és az eredetiség divatos

Ha van valami, ami meghatározza a jelenlegi belsőépítészeti projekteket, akkor az az igény, hogy egy ház összes terének díszítését személyessé tegye. Nem akarjuk többé, hogy a nappalink vagy a konyhánk úgy nézzen ki, mint az általunk ismert embereké. Szeretnénk szobáinkat különbözővé tenni, tükrözve azt, hogy kik vagyunk, hogy igazán jól érezzük magunkat.

 

A konyha az egyik hely a házban, ahol a legtöbb órát töltjük. Éppen ezért a design trendek arra törekszenek, hogy kényelmes, funkcionális és különösen szép és barátságos hellyé tegyék. Ahhoz, hogy megfeleljünk ennek a kihívásnak, elengedhetetlenek olyan eredeti elemek, mint a vintage fogantyúk.

Függetlenül a funkcionalitástól, nem feledkezhetünk meg arról, hogy ezeknek a szerelvényeknek a megválasztása határozza meg a konyhánk stílusát. A minimalista vonalvezetésű kagyló formájú fogantyú nem kelti azt az érzést, mint egy klasszikus, és a felfogása még inkább eltérő attól függően, hogy milyen bútorokkal kombinálják.

 

A személyességre és az eredetiségre támaszkodva a konyhában olyan elemeket is bevezethetünk, amelyek manapság nehezen láthatóak az ilyen típusú helyiségekben, mint például a fa vagy kerámia fogantyúk és más vintage fogantyúk.