E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

A legegyszerűbb (költség-barát) albérlő hack: fogantyúkkal és bútorgombokkal

Balázs-Héjja Angéla
2022.04.01 10:29
A legegyszerűbb (költség-barát) albérlő hack: fogantyúkkal és bútorgombokkal

Albérlőként nem mindig egyszerű az otthoni stílus megteremtése. Nem a te konyhád, nem a te fürdőszobabútorod, de mégis köztük élsz. Lehet ezt jól is csinálni! És még a tulaj sem fog kiborulni!

Legyen szó az összes bútorgomb cseréjéről a konyhában, a fürdőszobai mosdószekrényen vagy csak egy barkács-bútor-rehabilitáció, amin éppen dolgozol, minden megoldás kulcsa nyilvánvalóan egy nagyjából 3 centiméteres fémdarabban rejlik. Azonban az a különbség, amit az új szekrény gombok és fogantyúk a konyhában vagy a fürdőben jelenthetnek, MONUMENTIÁLIS, és gyakran ez az egyetlen olyan dolog, amivel bármit is tehetünk, ha szigorú bérleti szerződésünk van.

Nézzük ezt az ügyes konyhaátalakítást. Igen, rengeteg más kiegészítő is cserélhető volt (a padló, a festék, a világítótestek), de a sárgaréz gombok, amelyek felkerültek a szekrényre, szinte azonnal átalakították a konyha hangulatát.

 

Egy bérelt lakás konyhájában is válthatunk, és a matt fekete gombok eleganciát és élességet kölcsönöznek az egyébként hétköznapi hangulatnak. Minimális költségvetéssel a szekrényt teljesen visszafordíthatóan alakíthatjuk. Bérlőként a legjobb megoldás az, ha ugyanazokat a lyukakat használjuk, mint amilyeneket az eredeti bútorgomb, vagy fogantyú igényelt. A megfelelő furattáv kiválasztásához segítséget találhatsz itt. Így amikor kiköltözöl, csak vissza kell csavarni az eredeti fogantyúkat (feltétlenül őrizd meg őket épségben … a csavarokkal együtt). Igaz, ha tulajdonos vagy, akkor nincs ilyen gond.

 

A konyha és a fürdőszoba „ékszerei” akár egy óriási kiadást is jelenthetnek. Valamikor régen vettem két IKEA Rast komódot (kb. 10.000Ft értékben/db), hogy éjjeli szekrényként használjam, és további súlyos 10.000-eket költöttem sárgaréz fogantyúkra, mert beleszerettem… olyan volt, mint egy álom. Ha a végső pillantás boldoggá tesz (úgy is volt), akkor kit érdekel, de ez így is egy kicsit… helytelennek tűnik. Mindenesetre nem bántam meg a döntést, és még mindig ott vannak az éjjeli szekrények a szobában, de a lényeg az, hogy nem KELL rengeteg pénzt költeni fantasztikus bútorkiegészítőkre. Rengeteg nagyszerű lehetőség van és nagyon kedvező áron felújíthatunk szinte bármilyen bútort.

 

 

A bútorgombok egy fő ok miatt nagyszerűek: nincs mérés és nem kell, hogy a fúrandó lyukak vízszintesek legyenek. Egy lyuk és kész. A bútorgombok egy kicsit hagyományosabb stílusúak, de találhatunk olyanokat, amik esztétikailag nagyszerűek a funkció mellett. 

A fa mindig meleg, századközepi stílust kölcsönöz a térnek és a bútornak, így ha ezt szereted, nézz körül fából készült termékeink között.

A fogantyúk általában drágábbak, mint a bútorgombok, de nagyobbak, így… van értelme. Ne feledd, hogy a legfontosabb mérőszám a furattávolság, a csavarok közti távolság (nem csak a vasalat teljes hosszát kell figyelembe venned).