E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

A csésze fogantyúk használata 2023-ban

Balázs-Héjja Angéla
2023.02.24 09:14
A csésze fogantyúk használata 2023-ban

Miközben a mindenütt jelenlévő rúdhúzó fogantyúk különböző változatai megjelentek az idei konyhai trendekben is, a szekrény fogantyúk egyik típusa is nagyobb lendületet kapott: a csésze fogantyúk.

Bár személy szerint nem gondolom, hogy a csésze fogantyú minden esetben a legpraktikusabb megoldás a mindennap használt szekrényekhez, az biztos, hogy gyönyörű, és valóban európai vintage megjelenést kölcsönöz.

Ha magasra szerelt felső szekrényeid vannak, vagy olyanok, amelyekben többnyire dekorációs elemek, vagy ritkán használt tárgyak találhatók, akkor ez lehet a megfelelő hely ezeknek a szép csésze fogantyúknak a használatához.

 

Kifejezetten szeretjük őket “öregített” vagy antik bronz színben, illetve antik aranyban, de a polírozott nikkel vagy króm változat jelképezi a régi világ találkozását az új világ hangulatával, ami szintén nagyon szép.

Bútorgombokat vagy fogantyúkat használjak a konyhaszekrényeken?

Az általános konszenzus az, hogy a legtöbb ember előnyben részesíti a szekrényeken lévő fogantyúkat és a fiókokat is szívesen látják el ezekkel. De miért hazsnálnál egyfélét, ha keverheted is?! És igen, biztosan keverheted!

 

Ez az általánosan elfogadott tény nem jelenti azt, hogy ez az egyetlen módja a fogantyú választásnak. A konyhámban minden van, bútorgomb és fogantyú is és imádom a megjelenést. Ez valóban személyes döntés, és csak a te elképzelésedtől függ, hogy hogyan valósítod meg a gyakorlatban.

Ha a meglévő fogantyúkat bútorgombokra szeretnéd cserélni, vedd figyelembe, hogy minden régi lyukat el kell tüntetnek (nem lehetetlen!). Ki kell tölteni a réseket, azonban a kialakítástól függően ezek utána is kissé láthatóak lehetnek. Ha inkább az azonos furattáv mellett döntenél, akkor sem kell lemondanod a szekrény frissítéséről. A furattávról bővebben itt olvashatsz.

 

Melyek a legnépszerűbb konyhaszekrény fogantyúk?

A rúdhúzók továbbra is a legnépszerűbb konyhaszekrény kiegészítők. Klasszikus hatást keltenek, különféle kivitelben kaphatók, és megfizethető minőséget képviselnek, akkor is ha nagy mennyiségben vásárolod őket.

Képek: Pinterest