E-mail elérhetőségünk: info@kotkodacs.hu

 

Kérdése van? Hívjon minket! +36703987017

Blog

Hogyan szereljük fel a vintage fogantyút?

Balázs-Héjja Angéla
2022.05.06 10:42
Hogyan szereljük fel a vintage fogantyút?

A szekrényekhez a fogantyúk felszerelése vagy a meglévő kiegészítők cseréje egyszerű módja annak, hogy a konyhád, nappalid saját stílussodat tükrözze. Mindezt úgy, hogy minimális költséggel és időbefektetéssel kell számolnod. Meg fogsz lepődni, hogy milyen pozitív hatással lesz ez a kis változtatás. Különösen akkor, ha figyelembe veszed, hogy ez a feladat milyen kevés időt, erőfeszítést és pénzt igényel.

Ha fogantyút vagy bútorgombot cserélsz, csak annyit kell tenni, hogy kicsavarod a régit tartó csavarokat, és felszereled az újakat. Ilyen esetben mindig figyelj a megfelelő furattávolságú fogantyúk kiválasztására, hiszen ez a paraméter már adott. A furattávval kapcsolatban itt olvashatsz bővebben.

A fogantyú felszerelése ott, ahol még nem volt előtte, egy kicsit több időt vesz igénybe, de ez sem túl sok munka. Fontos, hogy megfelelően készítsd elő a felületet és pontos mérés után, fúrd elő a lyukakat.

Mire lesz szükséged?

  • vonalzó vagy mérőszalag
  • fúrógép 
  • csavarhúzó

A jó hír, hogy a legtöbb fogantyú kész furattal és megfelelő csavarral rendelkezik. Így nincs más dolgod, mint a fiókon vagy az ajtón, a megfelelő helyen kifúrni a lyukat és felhelyezni a fogantyút vagy bútorgombot.

A vintage lakberendezésben az apróságok is nagy jelentőséggel bírnak. A vintage fogantyúk és bútorgombok felszerelésese kevés időt és költséget igényel, de annál nagyszerűbb hatást érhetsz el vele. Nem szükséges új bútorokat vásárolnod. A nosztalgikus és barátságos légkört egyszerűen megteremtheted a konyhában, a nappaliban vagy a hálószobában.